KAKO NEGOVATI KOSU? 11 RAZLOGA ZA UPOTREBU ULJA ZA KOSU

10/08/2015 0 Komentar(a) Revlon,Matrix,Biolage,Saveti,

Kako negovati kosu?

Za početak, trebalo bi da budete svesni koliko je ulje značajno za Vašu kosu i u kozmetikologiji generalno.

 

 

S obzirom da je već bilo reči o tome i u nadi da ste pronašli svoje omiljeno ulje, osvrnućemo se malo na to koje su sve mogućnosti te magične supstance za kosu. Najčešće upravo mali trikovi mogu da naprave velike pomake po pitanju nege Vaše kose. 11 benefita Vašeg ulja za kosu za neverovatnu kosu svaki dan:

 

 1. Ulje kao nedeljni tretman – pokažite svojoj kosi koliko je volite i pružite joj uljani tretman. Nanesite ulje u malo većoj količini po celoj dužini kose i umotajte kosu u peškir. Možete i da ugrejete peškir tako što ćete ga natopiti vrelom vodom, iscediti višak i time umotati kosi, kreirati time efekat saune za Vašu kosu. Ostavite tretman 30min i potom isperite. Ukoliko Vam vreme to omogućava, ostavite tretman tokom noći i ujutru operite kosu, oduševićete se koliko će kosa biti svilenkasta.

 2. Upotreba ulja pre bojenja kose – noć pre zakazanog bojenja kose, nanesite ulje na kosu. Ulje će Vam zaštiti skalp i negovati kosu tokom procesa bojenja.
   
 3. Pre šamponiranja – par minuta pre nego što uskočite pod tuš, nanesite ulje na dužinu, ovo  će Vam omogućiti lakše raščešljavanje i mekoću.
   
 4. Nanesite ga na mokru kosu pre sušenja – nakon što Vam peškir pokupi višak vode, pre nego što krenete da je sušite nanesite kap ulja na dužinu i na krajeve, raščešljajte i osušite je po želji.
   
 5. Na suvu kosu pre feniranja – kada koristite dodatnu topolotu za stilizovanje kose morate posebno da vodite računa da još više negujete i zaštitite kosu od oštećenja. Nanesite par kapi ulja i nastavite sa stilizovanjem.
   
 6. Ukrotite kosu – ukoliko Vam je kosa sklona elektrisanju nakon feniranja i ukoliko želite dodatno da je definišete, nanesite par kapi ulja kako biste zagladili kosu i obezbedili anti friz efekat.
 7. Obezbedite sjaj – ulja za kosu daju sjaj i mekoću suvoj kosi.
   
 8. Definišite kovdže – nakon šamponiranja i kondicionera nanesite ulje na kosu i nežno umasirajte. Nežno raščešljajte kako biste obezbedili formu kovrdžama. Prosušite kosu difuzerom ili je ostavite prirodno da se osuši. Kada bude skroz suva nanesite još par kapi za što bolju definiciju i teksturu Vaših kovrdža.

 9. Zaštitite kosu od sunca – isto kao i koža, i kosi je potrebna dodatna zaštita kako ne bi došlo do prekomernog oštećenja. Najpraktičniji i najlakši način za to je upravo ulje za kosu, u savršenom pakovanju prikladnom kako za torbu za plažu tako i za svaku žensku torbu. Par kapi pre izlaganja suncu i zaštićeni ste!
 10. Zaštitite kosu i tokom brčkanja u bazenu – hlor može da Vam osuši kosu i čak utiče na boju. Par kapi pre ulaska u vodu i Vaša kosa će biti obložena i sačuvana.
   
 11. Regeneracija – ukoliko neko vreme niste obraćali pažnju na svoju kosu, bez brige ulje će Vam biti od velike pomoći u procesu regeneracije. Nanesite ih intenzivno na krajeve, umasirajte pa isperite hladnom vodom.

 

Da li ste znali da jedan proizvod ima ovoliko načina primene kada je Vaša kosa u pitanju? Koje od navedenih načina ste probali? Imate li da nam predložite neki drugi način na koji ste koristili Vaše ulje za kosu?

 

Srdačan pozdrav,

S.

Napiši komentar