Pet najboljih preparata koji će vam pomoći da uktotite kovrdžavu kosu

Napisao Saša Rebić 29/07/2019 0 Komentar(a) Saveti,

Kovrždava kosa je vrlo nezgodna za održavanje jer je suva i često se mrsi i kida. Sve dame sa kovrdžavom kosom imaju ponekad dane kada izgledaju „nakostrešeno“ jer je kovrdžava kosa veoma suva i potrebna joj je dodatna hidratacija i nega kako bi imale zanosne kovrdže.

Obično kovrdžava kosa ima nešto deblju dlaku, koja je malo jača od ravne kose. Stvari se dodatno komplikuju ako se kosa često farba i ne održava adekvatnim preparatima jer to utiče na slabljenje njene elastičnosti i otpornosti.

Najbolje je maksimalno smanjiti vreme sušenja kose fenom i izbegavati njeno ispravljanje peglom ili korigovanje lokni figarom. Da bi kovrdžava kosa dobro izgledala i da bi njene lokne bile lepo oblikovane  potrebno je da pažljivo izaberete preparate za negu kosu.

Ovom prilikom smo izdvojili pet profesionalnih preparata koji su se odlično pokazali u nezi i oblikovanju kovrdžave kose.

Kovrdzava Kosa

Da bi kovrdžava kosa dobro izgledala i da bi njene lokne bile lepo oblikovane potrebno je da pažljivo izaberete preparate za negu. Ovom prilikom smo izdvojili pet profesionalnih preparata koji su se odlično pokazali u nezi i oblikovanju kovrdžave kose.

1# L’Oreal Professionel SE Curl Control šampon

L`Oreal Professionnel SE Curl šampon za negu kovrdžave kose pomoćiće Vam u želji da naglasite Vaše kovrdže. Luksuzna Serie Expert Curl linija bogata je ultra hranljivom formulom koja ne samo da hrani kosu i pruža joj potrebnu hidrataciju, već čini da Vaše kovrdže budu pune života, naglašene i pokretne!
Nakon upotrebe ovog šampona Vaša kosa biće neverovatno lepa i sjajna, a jedinstven sastav će uticati na to da kovrdže dobiju prirodnu formu.

2# Redken Curvaceous regenerator

Njegova kremasta formula hrani kosu, ne otežava je i pruža joj intenzivnu hidrataciju. Redken Curvaceous regenerator posebno je namenjen talasastoj i kovrdžavoj kosi kojoj nedostaje definicija, stoga redovnom upotrebom kovrdže postaju mekane, sjajne i definisane do 3 dana.

Velika prednost je što sadrži hranljivo moringa ulje i UV filtere koji će Vašu kosu zaštititi od negativnih sunčevih zračenja.Koristi se na uobičajen način mala količina proizvoda nanese se na dužinu i krajeve, ostavi nekoliko trenutaka da deluje, a zatim temeljno ispere.

Ukoliko Vam je kosa izrazito suva, ovaj preparat možete na njoj i ostaviti - bez ispiranja, dakle može Vam poslužiti i kao leave in proizvod.

3# Kuene Care Curl Control maska za kovrždavu kosu

Keune Care Curl Control je maska namenjena nezi kovrdžave i suve kose. Ova maska sadrži proteine keratina koji podmlađuju kosu, jačaju kovrdže, štite strukturu kose i dubinski je neguju.

Redovnom upotrebom Vaše kovrdže biće poslušnije, a bogat sastav koji sadrži ulje semenki malina hidriraće i omekšati Vašu kosu, a vitamin E, kao i Omega 3, 6 i 9 masne kiseline će učiniti sve da Vaša kosa bude dubinski negovana, a neželjeno naelektrisanje i kovrdžanje pod uticajem vlage će biti svedeno na minimum.

Dakle, ova maska će Vam pružiti anti frizz efekat, a prirodni ekstrakti celuloze će ih oblikovati i učiniti prirodno lepim i sjajnim. Kao rezultat dobićete snažne, elastične, živahne, sjajne i definisane kovrdže za kakvim ste oduvek tragali.

Ova luksuzna maska za negu kovrdžave kose dubinski će hidrirati Vašu kosu i ona će dobiti sjaj, elastičnost i mekoću bez otežavanja. .

4# Marrakesh Curl krema za definisanje kovrdži

Sklonost preteranom sušenju kovrdžave kose sada može da bude prošlost uz veoma efikasnu kremu za definisanje kovrdži koja nam dolazi iz marokanske kompanije Marrakesh.

Krema omogućava da kosa bude hidrirana, a lokne definisane bez obzira na vremenske uslove, jako sunce, vetar, suv vazduh i prašinu.

Vešta primena ove potpuno prirodne kreme omogućava lako oblikovanje frizure difuzerom. Sjajni efekti domaćeg marokanskog arganovog ulja učinili su ovu kremu popularnom širom sveta.

Krema može odlično da se kombinuje sa Marrakesh marokanskim arganovim uljem, a ako je namera ispravljanje kose preporučujemo Marrakesh KaHm balzam.

5# Wella Professionals EIMI Boost Bounce pena

Pena za oblikovanje kose namenjena kovrdžavoj kosi koju je obično vrlo teško ukrotiti. Primenom pene postiže se anti-friz efekat i volumen, a kosa se dodatno hidrira zahvaljujući pažljivo izrađenoj formuli.

Nanosi se na vlažnu kosu koja je prosušena peškirom, oblikuje i suši fenom /difuzerom. Upotreba ovih preparata omogućava zadovoljavanje svih potreba kovrdžave kose, ali vam predlažemo da istražite i ostale preparate iz njihovih kolekcija. Ljubazni prodavci prodavnice Bellissima vam stoje na raspolaganju za dodatne informacije i savete.

Napiši komentar

* :