Resetuj filtere
Filter cene
Filter Brenda

Fenovi za kosu

Fenovi za kosu

Profesionalni fenovi za kosu, dostupni po pristupačnim cenama zahvaljujući Bellissima online prodaji, predstavljaju izbor najboljih modela od različitih svetskih proizvođača. Za modernu i glamuroznu kosu, odaberite jedan od fenova iz naše ponude, među kojima se nalaze i proizvodi kao profesionalni fen za kosu koje mozete naci na akciji.

Izaberite fen za kosu koji će biti vaš saveznik u oblikovanju

Pored osnovne funkcije sušenja kose radi prevencije prehlade i glavobolje, profesionalni fenovi su ključni za kvalitetno oblikovanje kose. U našoj ponudi možete naći fenove vrhunskog kvaliteta, opremljene funkcijama koje štite dlaku od preteranog isušivanja i izlaganja visokim temperaturama. Naša preporuka za profesionalni fen za kosu uključuje modele koji omogućavaju oprezno rukovanje sa pametno doziranom temperaturom, idealno za kako profesionalnu, tako i amatersku upotrebu...

Snaga motora

Kada sušite kosu sa fenom sa slabim motorom kosa se izlaže visokim temperaturama, a manje izduvavanju kao načinu sušenja. Samim tim kosa više „gori“. Kada se kosa suši sa profesionalnim fenom veće snage motora, sušenje je moguće u kratkom roku i sa nižom temperaturom. Nije preporučljivo kosu sušiti sa fenom koji ima manje od 1800w, dok fenovi za profesionalnu upotrebu imaju najmanje 2100w. Takav fen je u na[oj ponudi od proizvodja;a Babyliss fen za kosu RAPIDO ULTRALIGHT CRVENI Ovaj fen poseduje Ferrari motor koji u sebi sadrži EDM tehnologiju 5.0.

Za profesionalce se preporučuje nabavka fena za kosu sa motorom sa magnetnim pogonom, umesto sa običnim motorom sa četkicama. Prednost takvih fenova za kosu je još veća snaga i izdržljivost aparata jer proizvođači garantuju da radni vek takvog motora nije ispod 10.000 radnih sati. Još jedan od parametara koji utiče na kvalitet rada, a ima direktnu vezu sa snagom motora je stepen vibracije. Kvalitetniji fenovi za kosu imaju vrlo mali osećaj vibracije čak i pri korišćenju najviše brzine izvbacivanja vazduha.

Fen sa jonizatorom vazduha

Kvalitetni fenovi za kosu sa jonizatorom vazduha imaju zadatak da vlažnu kosu pozitivno naelektrišu tako što će izbacivati negativne jone. Kosa se brže suši i samim tim manje izlaže toploti jer negativni joni rasteruju vlagu sa dlake. Kosa dobija glatkiji i svilenkastiji izgled jer negativni joni utiču i na zatvaranje kutikula dlake.

Fenovi sa jonizatorom vazduha su efikasniji u frizerskim salonima budući da se skraćuje vreme sušenja i feniranja kose. I nakon sušenja kose sa jonizatorom vazduha, kosa će neko vreme biti otporna na vlagu u vazduhu i statički elektricitet iz okolnih predmeta.

Fenovi i koliko je bitna temperatura izduvavanja

Profesionalni fenovi imaju opcije za toplo i hladno izduvavanje, kao i gradaciju temperature. Obično može da se bira između tri nivoa jačine temperature do čak dvanaest nivoa kod vrhunskih profesionalnih fenova. Da bi kosa ostala sačuvana od oštećenja poželjno je da se najviša temperatura izduvavanja najmanje koristi. Iako je prilikom feniranja kose nekada neophodno i korišćenje najtoplijeg vazduha, to treba činiti oprezno i samo kada se baš mora.

Kosa se u tim momentima može zaštititi kremama i sprejevima koji imaju zaštitnu ulogu prilikom feniranja. Kada se završi sušenje i oblikovanje kose, za završne poteze koji treba da učvrste dobijeni oblik može se koristiti i potpuno hladno izduvavanje. Kosa koja se tretira na ovaj način dobija veći sjaj i oblikovana frizura duže opstaje. Dodaci za oblikovanje kose.

Uz svaki fen se dobijaju dodaci u vidu usmerivača vazduha i difuzera. Usmerivači vazduha imaju veliki značaj za feniranje kose jer se izborom njihove debljine dobija jači ili slabiji mlaz vazduha, pa samim tim i jača ili slabija energija za oblikovanje kose. Tanki usmerivači vazduha su posebno bitni kod feniranja na ravno. Difuzeri imaju značaj za sušenje i oblikovanje prirodno uvijene kose i kose sa mini valom.

Mnogi profesionalni fenovi za kosu sadrže filter koji može da se vadi i pere ili da se pak zameni kada završi svoj vek trajanja. Postojanje filtera omogućava da se u vazduhu koji se izduvava izbegne prisustvo prašine i nečistoća koje bi inače bile njegovo stanište.

Prodavnica profesionalne frizerske opreme i preparata Bellissima pruža odličnu ponudu fenova za kosu marke Babyliss koji su se odlično pokazali na našem tržištu. Svi proizvodi su dostupni za online poručivanje putem sajta prodajakozmetike.com.

Prikaži:
Sortiraj po:
  Excess HQ od brenda BabylissPro je ultra dugotrajan profesionalni fen za kosu proizveden u..
16.250,00 RSD Bez PDV-a: 13.542,00 RSD
  OSNOVNE KARAKTERISTIKE  Izuzetno izbalansiran ergonomski dizajn  Poseduj..
26.990,00 RSD Bez PDV-a: 22.492,00 RSD
Na osnovu  1 ocena.
  Univerzalni silikonski difuzor koji sadrži 3 dodatka uz pomoć kojih će te imati veliki bro..
2.450,00 RSD Bez PDV-a: 2.042,00 RSD
Na osnovu  1 ocena.
  Specifikacije: Profesionalni fen za kosu sa AC motorom visoke performanse Jonska t..
11.550,00 RSD Bez PDV-a: 9.625,00 RSD
  Caruso HQ od brenda BabylissPro je ultra dugotrajan profesionalni fen za kosu proizveden u..
12.990,00 RSD Bez PDV-a: 10.825,00 RSD
  ELCHIM 3900 Titanum, fen koji je osvojio brojne nagrade za najbolji profesionalni fen za k..
15.300,00 RSD Bez PDV-a: 12.750,00 RSD
  ELCHIM 3900 Healthy IonicWhite zahvaljujući pravoj kombinaciji vazdušnog protoka, toplote ..
14.600,00 RSD Bez PDV-a: 12.167,00 RSD
  Tih, snažan i osetljiv, prvi je fen koji je odgovarajući za svih osam postojećih tipova ko..
19.500,00 RSD Bez PDV-a: 16.250,00 RSD
  Tih, snažan i osetljiv, prvi je fen koji je odgovarajući za svih osam postojećih tipova ko..
19.500,00 RSD Bez PDV-a: 16.250,00 RSD
  ELCHIM 3900 Light Imperial Jade, 35% lakši, sa više nego dovoljnom jačinom koja omogućava ..
15.500,00 RSD Bez PDV-a: 12.916,00 RSD
  Sa sedištem u Bazelu, NIWA oličava švajcarski kvalitet i pouzdanost kroz visoku tehnologij..
48.550,00 RSD Bez PDV-a: 40.459,00 RSD