Kategorije
Resetuj filtere

Mašinice za šišanje

Mašinice za šišanje

Profesionalne mašinice za šišanje renomiranih svetskih brendova po najpovoljnijim cenama.

Kako izabrati mašinicu za šišanje kose?

Mašinice za šišanje su uobičajeni deo alata svakog frizera, ali i osoba koje žele da samostalno održavaju svoju kratku frizuru.

Interesantno je da je ideja za kreiranje mašinice za šišanje i brijanje nastalo baš u Srbiji u XIX veku. Tada se radilo o ručnoj (mehaničkoj) mašinici za šišanje i brijanje koju je osmislio berberin iz Srema Nikola Bizumić, a koja je nakon patentiranja u Londonu prihvaćena širom sveta. ..

Prve električne mašinice za šišanje su se pojavile u Evropi početkom XX veka i usavršavane su do današnjeg dana. Danas možemo reći da su se pojedine kompanije koje proizvode mašinice za šišanje posebno izdvojile svojim kvalitetom, a naš favrit je američka kompanija Wahl.

Razlika izmedju Profesionalnih i komercijalnih mašinica za kosu

Jedna od ključnih stvari kada je u pitanju kupovina mašinice za kosu treba da bude njen kvalitet. Ne samo zbog dužeg trajanja samog aparata već i zbog većih mogućnosti pri izboru programa i preciznijeg rada. Na tržištu se naravno mogu naći i manje kvalitetne mašinice koje su prilično jeftine, ali mogu biti i izvor problema u budućnosti budući, kako zbog sklonosti kvarovima i slabe otpornosti na padove koji su uobičajeni u frizerskom poslu, tako i zbog slabije preciznosti rada.

Kvalitetne mašinice za kosu su dizajnirane tako da se frizer ne umara mnogo držeći je u neugodnom položaju. Svojim anatomskim oblikom omogućava lakoću pokreta i veću preciznost.

Perfomanse Mašinice za šišanje

Mašinice za šišanje kose imaju pažljivo dizajnirane graničnike i noževe koji naležu na kožu glave bez mogućnosti grebanja temena i oštećenja kose. Performanse Mašinice za šišanje američke kompanije Wahl imaju brojne prednosti nad svojim konkurentima i može se reći da polako ali sigurno preuzimaju svetsko tržište profesionalne frizerske opreme.

Neke mašinice su kreirane sa posebnom namenom kao što je slučaj sa Wahl Balding mašinicom za šišanje na ćelavo jer ima mogućnost da se noževi podese na nulto preklapanje, koje omogućava u potpunosti nulti stepen šišanja.

Wahl Chrome Super Taper mašinica za šišanje je vrlo popularna među frizerima jer se ne pregreva tokom dugog rada zahvaljujući integrisanom hlađenju. Zahvaljujući hirurškoj preciznosti rada pogodna je za šišanje svih dužina kose. Za one koji ne vole da se obavijaju kablovima, preporučujemo bežičnu mašinicu Wahl Cordless Super Tapper, čija baterija omogućava 90 minuta kontinuiranog rada.

Baterija ove mašinice se puni svega dva sata, ali mašinica poseduje i kabal koji može da se koristi po potrebi. Za profesionalce koji cene svoje vreme posebno je interesantna mašinica za kosu Wahl Moser Chromini Pro sa nožem od visoko kvalitenog čelika za ultrakratko sečenje od 0.4 mm. Radi se o mašinici koja je proizvedena u Nemačkoj i koja omogućava izuzetnu preciznost konturisanja frizure.

Mašinica omogućava bežičan rad više od 100 minuta, a na led displeju se može pratiti preostala minutaža baterije. Ova mašinica ima konstantnu snagu koja je kontrolisana specijalnom tegnologijom sa integrisanim čipom.

Dodatna oprema

Sve mašinice kupljene u prodavnici profesionalne frizerske opreme Bellissima dolaze sa garancijom, uputstvom za upotrebu. Tu je i dodatna oprema uz mašinicu u vidu četiri osnovna graničnika, četkica za čišćenje graničnika i ulje za podmazivanje.

Svakome ko poseduje kvalitetnu mašinicu za šišanje se savetuje kupovina Wahl Blade Ice spreja za hlađenje i podmazivanje noža. Sprej sprečava koroziju, čisti, smanjuje toplotu i trenje mašinice, što produžava vek noža. Sprej može da se koristi tokom i nakon šišanja. Za one koji su navikli na ulje tu je i Wahl ulje za mašinicu koje služi za podmazivanje radnih delova mašinice.

Nakon upotrebe treba sipati jednu ili dve kapi ulja na noževe. Uz svaku mašinicu se dobija određeni broj graničnika koji se mogu i izgubiti među frizerskim alatom. Ukoliko postoji potreba za dodatnim graničnicima omogućavamo vam da nabavite komplet Wahl Primet i 1400.

Kvalitetni graničnici omogućavaju da mašinica kroz kosu klizi brzo i lako. Za svaki model mašinice može da se kupi i rezervni nož ukoliko dođe do gubitka.

Za dodatne savete oko profesionalne opreme i informacije vezane za dostavu pozovite telefon: +381 66 030 033.

Prikaži:
Sortiraj po:
 Nož za mašnicu za šišanje Flash Babyliss Pro brenda. Nož sadrži titanijumsku prevlaku za v..
4.141,00din. Bez PDV-a: 3.451,00din.
 Nož za mašinicu za šišanje V-BLADE TITAN Brenda Babyiliss Pro. Precizan nož japanske tehno..
2.648,00din. Bez PDV-a: 2.206,00din.
 WAHL FINALE aparat za finu završnicu kose i brade je savršen aparat za oblikovanje i stili..
15.756,00din. Bez PDV-a: 13.130,00din.
 WAHL Balding mašinica dizajnirana u SAD za šišanje na ćelavo.Poseduje profesional..
9.441,00din. Bez PDV-a: 7.868,00din.
Na osnovu  2 ocena.
 Visoko efikasan 4 u 1 sprej! Sprečava koroziju, podmazuje, čisti i trenutno hladi. Sm..
920,00din. Bez PDV-a: 766,00din.
Na osnovu  1 ocena.
 WAHL Ermila Motion je profesionalna žično/bežična mašinica za šišanje. Ova mašin..
25.853,00din. Bez PDV-a: 21.545,00din.
 Svaki graničnik brenda Wahl je kreiran da klizi brzo i efikasno kroz kosu čime štedi vreme..
1.648,00din. Bez PDV-a: 1.374,00din.
 Svaki graničnik brenda Wahl je kreiran da klizi brzo i efikasno kroz kosu čime štedi ..
1.504,00din. Bez PDV-a: 1.254,00din.
 Svaki graničnik brenda Wahl je kreiran da klizi brzo i efikasno kroz kosu čime štedi vreme..
1.824,00din. Bez PDV-a: 1.520,00din.
 Svaki graničnik brenda Wahl je kreiran da klizi brzo i efikasno kroz kosu čime štedi vreme..
876,00din. Bez PDV-a: 730,00din.
 Svaki graničnik brenda Wahl je kreiran da klizi brzo i efikasno kroz kosu čime štedi vreme..
2.277,00din. Bez PDV-a: 1.897,00din.
 Wahl ICON je profesionalna žična mašinica za šišanje modernog dizajna idealna za nepr..
11.141,00din. Bez PDV-a: 9.284,00din.
Na osnovu  1 ocena.
 Predstavljamo vam limitiranu seriju WAHL CORDLESS 100 YEAR mašinice napravljenu povod..
25.241,00din. Bez PDV-a: 21.034,00din.
 WAHL mašinica za šišanje CORDLESS MAGIC CLIP je bežična mašinica namenjena za profesi..
24.275,00din. Bez PDV-a: 20.229,00din.
 Vaša omiljena WAHL CORDLESS MAGIC CLIP GOLD mašinica za šišanje sada je dostupna u zl..
20.780,00din. Bez PDV-a: 17.316,00din.
 MOSER GENIO PRO FADING EDITION je još jedna u nizu sjajnih profesionalnih mašinica za šiša..
25.318,00din. Bez PDV-a: 21.098,00din.