KERATINSKI TRETMAN - BRAZILSKO FENIRANJE

Napisao vnesha 11/01/2016 0 Komentar(a) Saveti,Informacije,

 

Dlaka je izgrađena od proteina, koji se naziva keratin, i aminokiselina, a ¼ njenog sastava je voda. Od strukture dlake možemo saznati šta je potrebno kosi da bi bila svilenkasto meka i sjajna. Čestim tretiranjem kose, farbanje, posvetljivanje, peglanje, feniranje troši keratin iz kose koji je neophodno nadomestiti. Brazilski tretman kose naziva se još brazilsko feniranje i keratinski tretman (jer je keratin zaslužan za elastičnost kose). Tretman regeneriše suvu i ispucalu kosu, delotvorno ravna kosu i daje joj živost. Zato nije čudo da je zadnjih godina tretman postao popularan širom sveta, pa tako i u Srbiji.

 

Kako izgleda brazilski tretman kose?

 

Tretman obično traje sat i po do dva (duga i gusta kosa zahteva obilniji tretman). Kosa se prvo pripremi, opere se i delimično osuši. Zatim se na kosu nanosi keratinski preparat. Sledi feniranje, a da bi preparat prodro u unutrašnjost svake dlake potrebno je kosu propeglati na visokoj temperaturi.

 

"Keratin je protein koji se prirodno nalazi u kosi. Svrha tretmana je pojačati koncentraciju keratina pa se dubinski dodaje novi sloj čime se kosa obogaćuje i podmlađuje."

 

Koliko često treba ponoviti tretman?

 

Delotvorni učinci brazilskog feniranja na kosu traju najmanje 3 meseca, a mogu trajati i do 9 meseci. Nakon toga tretman se može ponoviti.

 

Kako negovati kosu nakon tretmana?

 

Kosu ne treba prati sledeća 3 dana. Za još ravniju kosu preporučuje se u prva tri dana nekoliko puta dodatno prepeglati kosu. Šamponi bez sulfata trebali bi pomoći da se keratin što duže zadrži u kosi. Uz sulfat, na količinu keratina loše deluju i hlor (izbegavajte bazene ili barem ne močite kosu) te slana voda (zato tokom leta, ako namačete kosu u moru, efekat kraće traje).

 

Je li brazilsko feniranje štetno za zdravlje?

 

U SAD-u je prošle godine izbio skandal jer je zdravstvena inspekcija ustanovila da preparati za brazilsko feniranje sadrže otrovni formaldehid u previsokim količinama. Formaldehid može da isparava prilikom peglanja kose pa ga je moguće udahnuti. Nakon ove afere obavljena su istraživanja o štetnosti formaldehida međutim ta istraživanja nisu uspela da dokaže da bi brazilski tretman kose bio štetan. Naša preporuka je da pazite da li koristi frizer preparate renomiranog proizvođača. Obzirom da ne nosite sa sobom malu laboratoriju za ispitivanje štetnosti preparata, to je jedino merilo koje vam je na raspolaganju. Renomirani proizvođači ipak testiraju kvalitet svojih proizvoda s vremena na vreme.

 

U našem salonu koristimo isključivo keratin koji je dobijen na prirodan način, iz životinjske dlake i koji nije toksičan.

 

Ekskluzivni salon gde možete da dobijete više informacija o ovom tretmanu je "Salon Lepote Bellissima" Svetojovanska 2, Novi Sad, telefon za kontakt je 064.22.55.275 Za više informacija o našem salonu kliknite ovde.

 

 

Srdačan pozdrav,

prodajaKOZMETIKE | Bellissima.

 

 

Napiši komentar