Resetuj filtere
Filter cene
Filter Brenda

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca

Sunčani dani nam unose radost i obično ih preko jeseni i zime jedva čekamo. Sunčevi zraci popravljaju raspoloženje, a ako odemo na more popravljaju i ten. Ipak nije sve u vezi sunca tako dobro. Tu su nažalost i štetni sunčevi UV zraci koji zahtevaju posebnu zaštutu za kosu i kožu.

Kako sunce utiče na kosu?

U letnjem periodu izlaganje kose suncu nosi poseban rizik od isušivanja i oštećenja njene strukture. Rizik je naročito naglašen prilikom odlaska na more jer se delovanje sunca produžuje na više sati. A tu je i morska voda koja ne godi kosi jer morska so izvlači iz nje prirodnu vlagu. Smatra se da je sunčevo UV zračenja desetak puta jači agens od hidrogena od 12%...

Šta nam to govori?

Kosa izložena sunčevom zračenju, ukoliko nije odgovarajuće zaštićena, trpi oštećenje keratinske strukture. Kada je narušena struktura vlasi, ona postaje porozna, lomljiva i slaba. Gubi pigment i postaje znatno svetlija. S težim posledicama prolazi kosa koja je već oštećena farbanjem, upotrebom blanša, skidača farbe za kosu i trajno ispravljena kosa.

Sunčevi zraci već oštećenu kosu dodatno sprže. Preostaje nam da, kao što kožu štitimo preparatima sa zaštitnim faktorom, to činimo i sa kosom. Kozmetičke kuće koje se bave proizvodnjom preparata za profesionalnu negu kose ponudile su na našem tržištu niz kvalitetnih preparata za zaštitu kose od štetnog sunčevog UV zračenja.

Najbolja zaštita za kosu od sunca

Nošenje velikih šešira na plaži i uopšte prilikom izlaska na sunce je veoma dobra ideja koja može da bude i pravi modni pogodak. Svilene marame i lagane lanene ešarpe takođe imaju dobar efekat kada se nose preko kose. Tokom boravka na plaži treba ograničiti vreme direktnom izlaganju suncu, naročito u periodu kada je zračenje najjače.

Nakon povratka sa plaže obavezno je ispiranje kose od morske vode kako bi delovanje morske soli bio najkraće moguće. Neizostavna stvar prilikom letovanja ili bilo kakvog izlaganja suncu su kvalitetni preparati za zaštitu od sunca. Postoje hidratantne maske za kosu sa zaštitom od sunca koje se ispiraju i preparati koji se nanose i ne ispiraju.

To mogu da budu sprejevi, mleka i serumi. Ne treba zaboraviti ni kvalitetan šampon bez sulfata iz kolekcija za zaštitu od sunca, kao ni kvalitetne maske za regeneraciju kose. Šampon za kosu sa UV zaštitom i uljem argana učiniće vašu kosu otpornijom na sunčeve zrake jer će sačuvati njenu elastičnost i snagu. Ulje za kosu je preporučljivo upotrebljavati u časovima kada sunce zađe a ne pred izlazak na sunce. Jednostavno zagrevenjem ulja može da dođe do doslovnog prženja kose.

Sanirajte oštećenja kose

Pored preparata za zaštitu kose od sunca, postoji i niz preparata koji su namenjeni već oštećenoj kosi za regeneraciju. To su najčešće proteinske maske, bogate vitaminima i biljnim uljima koje imaju za cilj da obnove strukturu dlake.

Ove maske i serumi za tretman nakon sunčanja omogućavaju obnavljanje pokidanih keratinskih veza unutar dlake i spoljašnje zaštite - kutikule. Nakon povratka sa letovanja preporučljivo je upotrebljavati vrlo kvalitetne maske sa visokom koncentracijom aktivnih komponenti jer su oštećenja obično velika.

Biljna ulja, naročito arganovo i uljne mešavine na njegovoj bazi, doprinose oživljavanju suncem oštećene kose. Ulje treba da se nanosi svakodnevno bez ispiranja, ravnomerno po celoj kosi, a naročito na oštećenim delovima. Od koristi mogu da budu i keratinske ampule za intenzivan tretman oštećene kose.

Prodavnica profesionalnih preparata za kosu Bellissima iz Novog sada vam omogućava da online naručite željene preparate. Na vašoj adresi će se naći u roku od dva dana.

Prikaži:
Sortiraj po:
  Set sadrži: Alfaparf Semi Di Lino Diamond Kristal šampon 250ml Alfaparf Semi Di Li..
4.450,00 RSD Bez PDV-a: 3.709,00 RSD
  Set sadrži: Alfaparf Semi Di Lino Moisture šampon za suvu kosu 250ml Alfaparf Semi..
4.450,00 RSD Bez PDV-a: 3.709,00 RSD
  Set sadrži: Alfaparf Semi Di Lino Reconstruction šampon za oštećenu kosu 250ml Alf..
4.450,00 RSD Bez PDV-a: 3.709,00 RSD
  Biolage All in One Coconut Infusion sprej 150ml je višenamenski sprej za kosu, namenjen za..
1.850,00 RSD Bez PDV-a: 1.542,00 RSD
Na osnovu  3 ocena.
  GinTonic Sun Protection ulje je kombinacija suvog ulja, sojinog i pirinčanog ulja. ..
3.750,00 RSD Bez PDV-a: 3.125,00 RSD
  Maska za kosu Pina Colada sadrži sredstva za regeneraciju sa delikatnim, hidratantnim i ek..
2.900,00 RSD Bez PDV-a: 2.417,00 RSD
  Tequila sunrise šampon za kosu i telo koristi svoj sistem surfaktanata koji imaju delikatn..
2.550,00 RSD Bez PDV-a: 2.125,00 RSD
  Obogaćena kokosovom vodom i vitaminom E, ova višenamenska ulepšavajuća krema pruža ko..
4.600,00 RSD Bez PDV-a: 3.834,00 RSD
    Lagani Soleil sprej definiše i naglašava prirodne talase u kosi. Obogaćen Babasu..
4.600,00 RSD Bez PDV-a: 3.834,00 RSD
  Soleil hidrirajuća kupka za negu kose posle sunca obogaćena kokosovom vodom radi nežnog uk..
3.650,00 RSD Bez PDV-a: 3.042,00 RSD
  Obogaćena kokosovom vodom, intenzivna Soleil maska ​hidrira kosu za negu kose posle sunca...
5.750,00 RSD Bez PDV-a: 4.792,00 RSD
  La Biosthetique krema za stilizovanje sa UV filterom – stilizovanje, zaštita i nega u jedn..
1.830,00 RSD Bez PDV-a: 1.525,00 RSD
  La Biosthetique Soleil tretman za oštećenu kosu sa UVA/UVB filterom   Povećava ..
2.610,00 RSD Bez PDV-a: 2.175,00 RSD
  La Biosthetique Soleil lak za kosu bez aerosola svežim letnjim mirisom i UV zaštitom poseb..
2.820,00 RSD Bez PDV-a: 2.350,00 RSD
  La Biosthetique Soleil šampon za kosu izloženu sunčevim zracima   Blago i nežno..
2.450,00 RSD Bez PDV-a: 2.041,00 RSD
  La Biosthetique Soleil dvofazni vodootporni sprej sa UV zaštitom   Vodootporni ..
2.690,00 RSD Bez PDV-a: 2.241,00 RSD