LEPOTA I EKOLOGIJA

04/11/2018 0 Komentar(a) Biolage,Saveti,Informacije,

 

U današnje vreme sve više ljudi se okreće krilatici "manje je više". Sve češće se obraća pažnja na deklaracije proizvoda koji se konzumiraju s naglaskom na što manju upotrebu aditiva u ishrani. Što jednostavnije i manje pakovanje za manje otpada. Pažljiva potrošnja i aktivni stav ka očuvanju planete Zemlje. Ako brižljivo birate sastojke koje ćete nanositi na svoje telo i kožu onda je ovo priča za vas. 

 

 

Davines kao jedan od vodećih italijanskih brendova, kao kompanija koja je proglašena par godina unazad za “najbolju kompaniju za rad” veruje da je život balans lepote i održivosti. Imaju koncept “održiva lepota” za koji smatraju da može da unapredi život pojedinca kao i život na planeti zemlji u globalu. Ovaj inspiracioni koncept se odnosi kako na formulaciju preparata i sam dizajn ambalaže tako i na edukaciju koju sprovode u svojim salonima. Lepota u koju oni veruju ceni individualizam i podstiče različitost. 
Ambalaža u koju su upakovi ovi precizno birani sastojci napravljena je od recikliranih materijala sa što većim fokusom na sirove materijale i izuzetno se vodi računa o optimizaciji logističkih procesa i procene kvaliteta kako bi se što više izbeglo bespotrebno stvaranje smeća.

 

Davinesova autentične formulacije za lepotu i negu, ne samo kose nego i lica i tela, sadrže od 98 do 100% sastojaka prirodnog porekla. Preparati sadrže biorazgradive čestice bez smole, sulfata, parabena, veštačkih boja, silikona, mineralnih ulja i etoksilata. Svi su dermatološki testirani i odgovaraju apsolutno svim tipovima kose i kože čak i onim najosteljivijim.

 

Sa drugog kontinenta, iz druge kuće i drugog brenda dolazi nam ista priča u sličnom pakovanju. Profesionalni brend Matrix je u okviru svog brenda Biolage kreirao liniju preparata simbolično nazvanih Raw. Svaka flašica Biolage RAW kolekcije je napravljena 100% od recikliranih materijala; svaka formulacija je 99% biorazgradiva i sve informacije o poreklu sastojaka su vam potpuno dostupne. Čak i ako je pojedini sastojak na neki način prošao proces obrade on sadrži bar 50% molekularne strukture te biljke ili minerala. S tim u vezi apsolutno svaki preparat za negu kose iz RAW kolekcije je od 70 do 100% prirodnog porekla, dakle bez silikona, sulfata, parabena i veštačkih boja u svakom smislu.

 

 

Nemojte pri tom da mislite da zbog toga gubite na kvalitetu zaštite vaše kose i boje, naprotiv. Specifični sastojci iz prirode birani su kako bi pokrili sve tipove kose. Đumbir, kivi, mandarina, 100% prirodna esencijalna ulja, šea puter, kokosovo ulje, godži bobice i mnogi drugi sastojci pažljivo su birani da bi vaša kosa izgledala zdravo, mirisala božanstveno i bila vrhunski negovana!

 

Preparati za kosu prirodnog porekla nisu nikada izgledali tako lepo i pokazali tako dobre rezultate.

 

S.

Napiši komentar