Resetuj filtere
Filter cene
Filter Brenda

Serumi za lice

Šta je uloga seruma?

Serum za lice je preparat za negu koji se nanosi nakon čišćenja kože a pre kreme za lice. Sadrži znatno više aktivnih sastojaka od kreme za lice i pritom su ti molekuli znatno manji i prodiru u dublje strukture kože. Zahvaljujući tome serum za lice deluje znatno jače nego kreme za lice i drugi preparati...

Da bi serumi za lice bili efikasniji prave se na vodenoj osnovi, lagani su i brzo se upijaju. Ipak, da bi bili iskorišćeni potrebno je da se nakon nanošenja seruma stavi i krema za lice koja će “zaključati” serum unutar kože.

Hijaluronska kiselina u serumu za lice

Hijaluronskoj kiselini posvećujemo posebnu pažnju budući da je ona najpopularniji sastojak preparata za negu kože, a posebno seruma. Zahvaljujući svojoj velikoj sposobnosti da sačuva vodu u koži, hijaluronska kiselina se smatra jednim od najpoželjnijih sastojaka u serumima.

Primenjuje se u serumima za lice za sve generacije jer omogućava dubinsku hidrataciju. Ova “čarobna” supstanca ima sposobnost da jedan njen molekul okupi oko sebe stotinak molekula vode. Zadržavajući ih u koži sprečava se njeno isušivanje na duži rok. Postoji nekoliko vrsta hijaluronske kiseline spram čega se razlikuju i njeni efekti.

Pored hijaluronske kiseline česti sastojci seruma za lice su vitamin C, koji igra važnu ulogu u sprečavanju nastanka bora, zatim retinol i kolagen.

Izbor seruma spram godina

U dvadesetim godinama života se uvodi hidratantni serum za lice koji će doprinositi održavanju vlažnosti i elastičnosti kože lica. Ovi serumi za lice obično sadrže hijaluronsku kiselinu, vitamin B3 i ekstrakt aloa vere.

U tridesetim godinama već treba ozbiljno shvatiti ulogu seruma za lice i obavezno ga uvesti u upotrebu ukoliko to do tada nije bio slučaj. Koža lica u tridesetim dobija prve bore i druge znake starenja kože. Sa hidratantnih seruma za lice prelazi se na one sa jačom koncentracijom hijaluronske kiseline, kolagenom i elastinom, kako bi se usporio proces gubljenja elastičnosti kože.

U četrdesetim godinama se znatno smanjuje proizvodanja kolagena u koži, ona gubi prirodnu elastičnost i javljaju se bore. Osetljiva i suva koža lica ranije dobija znake starenja i umoran izgled. Da bi se starenje kože usporilo i popravilo trenutno stanje neophodno je redovno korišćenje dobro odabranog seruma za lice. Naravno serum treba da prati i adekvatna dnevna i noćna krema za lice.

Serumi za lice u četrdesetim godinama imaju za cilj da delujući na dublje strukture kože ublaže bore u nazolabijalnoj i očnoj regiji. Kvalitetni serumi za lice za ove godine sadrže visok procenat retinola i peptida koji dubinski obnavljaju kožu.

Nakon pedesete godine radi se na popravljanju strukture kože jer se promene vezane za starenje kože već uveliko vide. Tada se preporučuje upotreba seruma koji sadrže retinol, peptide, matične ćelije biljaka i ceramide.

Prepoznajte potrebe kože lica

Pored podela seruma za lice prema starosnom dobu, vrlo je važno serum birati prema trenutnom stanju i potrebama kože. Tako na tržištu postoji mnogo seruma za različite potrebe kože koji su bogati vitaminima, mineralima, peptidima i drugim efikasnim komponentama.

Serumi mogu biti hranljivi ako sadrže obilje vitamina koji će revitalizovati kožu, zatim namenjeni jačanju i čišćenju kože ako sadrže probiotike i prebioke ili oni koji stimulišu sintezu kolagena. Od seruma takođe možete očekivati pomoć pri ublažavanju fleka od sunca, poboljšanje tonusa kože i ublažavanja postojećih nesavršenosti kože.

Osnovna stvar je da se dobro proceni stanje kože pre izbora seruma.

Prodavnica Bellissima vam u nastavku predstavlja najbolje serume proverenih svetskih kozmetičkih kuća. Ukoliko imate problem da izaberete serum za lice koji bi najviše odgovarao potrebama vaše kože pozovite naše saradnike na telefon: +381 66 030 033.

Prikaži:
Sortiraj po:
  Ulje sadrži obilje organskih sastojaka koji daju koži izuzetnu hidrataciju, čine je mekano..
5.590,00 RSD Bez PDV-a: 4.659,00 RSD
  John Masters Organics serum sa vitaminom C i kakadu šljivom Ovo je moćan serum sa kakad..
5.590,00 RSD Bez PDV-a: 4.659,00 RSD