Resetuj filtere
Filter cene
Filter Brenda
Moroccanoil mirisna nota

Losion za telo

Hidratacija kao osnova nege kože

Da bi koža dugo bila meka, zategnuta i elastična, neophodna je njena redovna nega, tačnije svakodnevna hidratacija. Sa pravom se kaže da koža sve pamti. Nežno postupanje prema koži tela i dobar izbor preparata za negu omogućiće vam da se znakovi starenja kože odlože i da dugo ima lep  mladalački izgled.

Kvalitetan losion za telo je neizostavan deo te nege. Redovna hidratacija kože je važna barijera nastanku oštećenja izazvanih prečestom izlaganju sapunima, dezificijensima, kućnoj hemiji, prljavštini, smogu i drugim štetnim materijama. Hidratacija i ishrana kože omogućavaju da njeni prirodni odbrambeni mehanizmi dobro rade i da se ne razvijaju nikakve promene. ..

Uobičajeni efekti losiona za telo:

  • Hidratacija kože
  • Koža postaje meka, svilenkasta i glatka<
  • Osveženje kože nakon tuširanja
  • Zaštita kože od spoljnih faktora
  • Tretman osetljive ili oštećene kože
  • Umirenje kože nakon izlaganja suncu

Losion ili mleko za telo?

Mnoge osobe mešaju losione za telo i mleka za telo. Sličnost je stvarno velika, ali ova dva preparata za negu tela imaju bitnu razliku: losion za telo ima vodenu bazu i veliki procenat vode u sebi, dok mleko za telo sadrži dosta ulja.

Hidratantni losion za telo odgovara svim tipovima kože, a naročito osobama sa normalnom i masnom kožom.

Mleko za telo je potrebno osobama sa suvom kožom koja brzo upija ulja. Losion za telo pruža pretežno hidrataciju dok je mleko za telo uglavnom  hranljivije. Losion za telo osvežava sve tipove kože nakon tuširanja ili izlaganja suncu, te je neizostavno tokom toplijih meseci.

Hranljivi sastojci čuvaju i obnavljaju kožu

Renomirane kozmetičke kuće pažljivo formulišu sastav svojih losiona za telo unoseći tehnološke inovacije zahvaljujući kojima se postiže dugotrajna hidratacija kože. Tako mnoge od njih garantuju celodnevnu (24 sata) hidrataciju. U nekim losionima velika sposobnost hidratacije se bazira na visokom procentu uree ili hijaluronske kiseline koje omogućavaju zadržavanje molekula vode u koži.

U zavisnosti od bioaktivnih komponenti koje sadrži losion može se, pored hidratacije, očekivati i regeneracija oštećene kože. Obično se radi o vitaminima, enzimima, antioksidansima i različitim lekovitim materijama iz biljnih ekstrakata. Losioni često sadrže bademovo mleko, med, voćne kiseline, ulje koštica voća i cvetne esencije, na primer cveta trešnje. Sinergijsko delovanje aktivnih komponenti u dužem periodu znatno popravlja kvalitet suve i oštećene kože.

Losioni za telo koji sadrže biljna ulja u izvesnoj meri mogu se koristiti i za lagane masaže tela sa osvežavajućim efektom.

Kako izabrati losion za telo?

Jedan od načina da izaberete losion za telo je prema mirisu koji želite na svojoj koži: vanila, citrusi, omiljena eterična ulja ili atraktivne cvetne esencije.

Osvežavajući miris koji sadrži losion za telo dugo će ostati na koži i pružati vam mirišljavo uživanje. Neki losioni imaju vrlo upečatljiv, zavodljiv miris koji dugo ostaje na koži i pogodni su za nanošenje pred večernje izlaske. Pojedini sastojci u vidu biljnih ekstrakata nekim osobama posebno prijaju, dok kod drugih mogu izazvati iritacije.

Ako niste sigurni kako će vaša koža reagovati na određene komponente držite se blagih formula koje su obično naznačene kao losioni za osetljivu kožu.

Takvi hidratantni losioni za telo obično su Ph neutralni i utiču na smanjenje osetljivosti kože. Losioni koji sadrže ekstrakte kamilice, nevena, majčine dušice i aloa veru obično odgovaraju svima. Hidratantni losion za telo ne zatvara pore i ne zasićuje kožu tela, te nema potrebe da se često menja.

Prodavnica Bellissima vam pruža širok izbor kvalitetnih losiona za telo renomiranih svetskih proizvođača. Za sve dileme oko izbora preparata za negu kože stoje vam na raspolaganju naši ljubazni prodavci pozivom na telefon: +38 66 030 033.

Prikaži:
Sortiraj po:
  Acca Kappa White Moss losion za telo. Hidrira i ojačava, sa ekstraktom limuna i provita..
5.660,00 RSD Bez PDV-a: 4.716,00 RSD
  Australian Gold Moisture Lock je vitaminsko pakovanje za kožu u vidu losiona posle sunčanj..
2.290,00 RSD Bez PDV-a: 1.909,00 RSD
  John Richmond Black Metal ženski losion za telo Losion za telo sa notama mirisa Black M..
3.280,00 RSD Bez PDV-a: 2.733,00 RSD
  John Richmond ženski losion za telo Hranljivi losion za telo pruža hidrataciju, a savrš..
3.280,00 RSD Bez PDV-a: 2.733,00 RSD
  Moroccanoil Body Care travel set za putovanja sadrži: Moroccanoil Treatment Original..
5.650,00 RSD Bez PDV-a: 4.708,00 RSD
  Moroccanoil Body losion za hidrataciju tela.  Prilikom poručivanja označite željen..
3.700,00 RSD Bez PDV-a: 3.084,00 RSD
  Izmestite se i uplovite u sanjivu, mediteransku opuštenost uz Moroccanoil Dream Duo set, ..
6.900,00 RSD Bez PDV-a: 5.750,00 RSD
  Izmestite se i uplovite u sanjivu, mediteransku opuštenost uz Moroccanoil Dream Duo set, ..
6.900,00 RSD Bez PDV-a: 5.750,00 RSD
  Sachajuan losion za telo sa lavandom. Losion za telo sa “Earth Silk” tehnologijom hidri..
4.110,00 RSD Bez PDV-a: 3.425,00 RSD
  Sachajuan losion za telo Ginger Flower. Losion za telo sa “Earth Silk” tehnologijom hid..
4.110,00 RSD Bez PDV-a: 3.425,00 RSD
  Sachajuan losion za telo sa citrusima. Ovaj losion za telo sa “Earth Silk” tehnologijom..
4.110,00 RSD Bez PDV-a: 3.425,00 RSD