Resetuj filtere
Filter cene
Filter Brenda

Piling za telo

Piling za telo je deo redovne nege kože koja se može odlično primenjivati i u kućnim uslovima zahvaljujući kvalitetnim preparatima. Mnogi saloni lepote započinju svoje tretmane kvalitetnim pilinzima koji pripremaju kožu za unos hranljivih pakovanja ili terapeutsku masažu.

Koriste se od davnina u raznim recpturama koje su često primenjivane u starim banjskim lečilištima kao deo terapija...

Kada se preporučuje upotreba pilinga za telo?

Piling za telo se upotrebljava najpre kao redovna nega kože tela radi održavanja njenog zdravlja, jedrine i elastičnosti. Postiže se efikasno uklanjanje izumrlih ćelija kože, viška masnoće i nečistoće. Potrebe za pilingom tela su kontinurane jer se koža stalno obnavlja, što znači da stare ćelije epidermisa odumiru.

Njihovim gomilanjem potencijalno se zatvaraju pore, a koža dobija sivlji ton, deluje grublje i beživotnije. Pilingom se mogu rešiti pojedini problemi kože kao što je ispucala koža, perutanje i hrapavost. Na taj način se koži omogućava nesmetano funkcionisanje, regeneracija i obnova kolagenskih struktura.

Primena pilinga za telo je vrlo značajna pre depilacije kako bi se površina kože što više izravnala, kao i pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje kože. Osobe sa masnom kožom treba da piling tela obavljaju dva ili tri puta nedeljno, dok ako se radi o normalnoj ili suvoj koži jednom nedeljno.

Piling tela se ne preporučuje tamo gde je koža mehanički / hemijski oštećena ili bolesna (psorijaza, dermatitis i drugo). Ako pomenute promene nisu raširene po celom telu, dovoljno je samo izbegavati kritična mesta.

Piling za telo sa vašim omiljenim mirisom može da postane deo vaše beauty rutine kojom nagrađujete sebe krajem radne nedelje. Nežni mirisi i skidanje nečistoće sa tela imaju važan antistres efekat.

Efekti pilinga za telo

 • Smanjuje suvoću kože
 • Smanjuje hrapavost kože i omekšava je
 • Uklanja mrtve ćelije i nečistoće sa površine kože
 • Uklanja nakupljene masti na površini kože
 • Omogućava disanje kože i prolaz hranljivih materija iz drugih preparata
 • Podstiče mikro cirkulaciju krvi
 • Popravlja se tonus kože
 • Ublažava nejednaku pigmentaciju
 • Podstiče regenerativne procese kože
 • Ublažava ožiljke i strije koje su skorijeg datuma
 • Pomaže uklanjanje uraslih dlačica

Najbolji sastojci pilinga

Grubi deo pilinga obično čine vrlo usitnjene prirodne materije koje mehanički čiste kožu. To su uglavnom šećer, morska so, mlevena kafa, usitnjen badem, razno semenje ili ljuspice. Piling tela može imati plitak, čisto mehanički učinak i dubinski ukoliko sadrži enzime koji ulaze u nešto dublje slojeve.

Mnogi mehanički pilinzi sa ljuspicama ili zrncima koji čiste nečistoće iz pora, sadrže i aktivne supstance koje omekšavaju kožu ili je dubinski čiste, kao što je slučaj sa algama ili nekim vrstama gline. Pojedini pilinzi sadrže voćne kiseline koje imaju vrlo fin i temeljan efekat čišćenja kože. Sličan dubinski efekat imaju i pojedine morske alge, kao i određene vrste gline.

Kako odabrati preparat za piling?

Najbolji piling za telo je onaj koji najviše prija vašoj koži. Izaberite ga prema tipu kože (masna, suva, normalna ili osetljiva) i prema planiranoj učestalosti primene. Na pojedinim preparatima za piling je naznačeno da se koriste često (više puta nedeljno), a na drugim nešto ređe (par puta mesečno). Fini pilinzi sa manjim granulama (zrncima) pogodniji su za češću upotrebu u odnosu na abrazivnije pilinge.

U zavisnosti od željenog efekta (dubine) birajte ga i spram aktivnih supstanci koje poseduje. Osobe sa suvom i osetljivom kožom treba da izbegavaju pilinge koji sadrže so i da preferiraju one koji sadrže dosta hranljivih materija i ulja. So kao sastojak pilinga je pogodniji za osobe koje žele da detoksikuju kožu tela od nanošenja raznih hemijskih preparata.

Ukoliko je vaša koža tela sklona pojavi akni birajte pilinge koji sadrže glikolnu ili salicilnu kiselinu koje će doprineti njihovom smirivanju. Prodavnica profesionalnih preparata za negu kose i kože Bellissima vam predstavlja najbolje pilinge za telo renomiranih svetskih kozmetičkih kuća. Izaberite najbolje za svoje telo, a naši ljubazni prodavci su vam na raspolaganju za savete.

Prikaži:
Sortiraj po:
  Otkrijte obnovljenu kožu, svilenkastu na dodir sa Moroccanoil pilingom za telo. Ovaj revit..
3.950,00 RSD Bez PDV-a: 3.292,00 RSD