PRAVA NEGA ZA MUŠKARCE

Napisao sladja 20/04/2016 0 Komentar(a) Saveti,Informacije,

 

Dobra rutina što se tiče nege kose za muškarce je ona koja je jednostavna i efikasna. Najbolji prvi korak ka tome je naoružati se sa pravim informacijama, preparatima i alatima za kosu. Bez obzira na tip i teksturu kose svaki muškarac traži isto, visoke performanse u što je manje minuta moguće!

 

Najpre se treba odabrati dobar šampon. Dragi muškarci nisu svi šamponi isti, ma koliko to vama čudno zvučalo. Izaberite šampon po vašem tipu kosu, po vašim rutinama dnevnim ili po tipu problema koji možda imate kako bi vaša kosa izgledala najbolje što može.

Verovatno ste navikli da kosu perete svaki dan, međutim najbolje bi bilo da je perete bar svaki drugi tj. tri puta nedeljno. Svakodnevnim pranjem skidate zaštitna ulja koja se kreiraju na skalpu i na taj način ona postaje manje otporna na perut i možda se elektriše više nego što ste navikli. Ako vam se kosa češće masti pokušajte da između pranja kosu samo pokvasite i vodom sperete višak masnoće bez šamponiranja. Voda će da opere vaš skalp ali neće remetiti balans prirodnog ulja na temenu. Neophodno je vreme da se skalp izbalansira i ukoliko krenete da perete kosu dva do tri puta nedeljno u početku će se proizvoditi više prirodnih ulja nego inače, budite strpljivi jer će za dve nedelje sve doći na svoje mesto.

 

Kada je kosa mokra ona je izuzetno osetljiva, čak i kratka kosa. Voda utiče da se keratinski molekuli u kose izduže zato kada peškirom grupo sušite kosu vi ustvari utičete na to da ona puca i lomi se. Umesto toga, prosušite kosu blagim tapkanjem peškira, a ostatak vode ostavite da se osuši na vazduhu.

 

Što se tiče završnog izgleda tj. styling preparata, najvažnije pravilo je: MANJE JE VIŠE. Sa pravom pomadom rezultat se postiže već sa izuzetno malom količinom preparata. Svi profesionalni preparati su dizajnirani tako da ukrote svaki tip kose.

 

Trenutno je na našem portalu na promociji jedna sjajna linija za muškarce, TIGI B for men. Ekskluzivno je dizajniran da odgovara potrebama muškaraca. Formulisan da osnaži kosu i stimuliše skalp, B for men će da zadovolji sve vaše potrebe za negom i stajlingom za kosu.

 

Iskoristite 30% na sve B for men artikle do isteka zaliha!

 

Srdačan pozdrav,

S.

Napiši komentar