ŠAMPON ZA SUVO PRANJE KOSE, DA ILI NE?

Napisao sladja 14/01/2016 0 Komentar(a)

 

 

Šampon za suvo pranje je jedan od must have proizvoda svake žene! Svako ko ga je probao zna tačno o čemu pričamo. Ako ste ga probali i nije vam se svideo, verovatno ste ga pogrešno koristili.

 

Na prvom mestu da definišemo šta je šampon sa suvo pranje. U pitanju je puder ili prašak, u aerosol obliku najčešće, koji nanosite na kosu kako biste pokupili ostatak masnoće sa temena kako biste postigli svežiji izgled i miris bez pravog pranja kose. U malim količinama i ne tako čestom upotrebom šamponi za suvo pranje mogu da vam budu najbolji prijatelj.

 

Masnoća i prljavština se prirodno akumuliraju na dnevnom nivou i moraju da se odstrane sa skalpa i kose kako bi folikul bio čist, izbalansiran i mogao rasti dalje. Ali šamponi za suvo pranje kose neće ukloniti nečistoće, samo će ih zakamuflirati. Možete ih koristiti ukoliko vam je kosa bojena u neki intenzivniji ton i ne želite da je perete često kako biste očuvali boju ili prosto zaista nemate vremena da je perete svaki drugi ili treći dan, prosto produžite osećaj čiste kose za dan-dva. Takođe možete ga koristiti tokom pravljena frizura, kada mušterija dođe sa kosom opranom dan ili dva pre.

 

Saveti za pravilnu upotrebu šampona za suvo pranje:

  • NIKADA GA NEMOJTE NANOSITI NA MOKRU KOSU – u pitanju je puderast proizvod koji se nanosi isključivo na suvu kosu.
  • NANOSITE GA SAMO NA KOREN – sprej nanesite na koren, razdeljak i skalp po celoj glavi. Nema potrebe nanositi ga na dužinu i krajeve.
  • NEMOJTE PRETERATI – nanosite pomalo, najlakše je dodate još ukoliko osetite da je teme i dalje masno.
  • SAČEKAJTE DA DELUJE – šamponu za suvo pranje treba minut da deluje i absorbuje masnoću sa temena.
  • RAŠČEŠLJAJTE – najpre rukama raznesite ostatak pudera po temenu zatim raščešljajte kako biste potpuno eliminisali preparat.

Kao i sa svim u životu ni sa šamponom za suvo pranje ne treba preterivati, prljava kosa pokrivena prahom ne sija kao čista lepo hidrirana kosa.

 

 

Srdačan pozdrav,

S.

 

Napiši komentar