ZAŠTITA KOSE TOKOM LETA

Napisao sladja 27/05/2015 0 Komentar(a) Saveti,Informacije,

 

Leto, more, sunce, plaža, odmor... sjajno za dušu i telo ali ne baš tako sjajno za kosu. Koliko ste se puta vratile sa mora i pramenovi su Vam bili svetliji? Ili ste otišle kao vatrena crvena, a vratile se riđe? A da ne pričamo o neophodnom šišanju odmah nakon odmora.

 

Sunčeva toplota razgrađuje zaštitni protein u kosi što dovodi do gubljenja sjaja u kosi, boja bledi i kosa ostaje krhka.  Povrh svega toga, UV zraci, vlaga i slana voda znatno isušuju kosu.

 

Bez obzira da li Vam je kosa prirodna ili bojena, sunčeva svetlost je posvetljuje. Nažalost rezultati su nepredvidivi i često neprivlačni, rezultati posvetljivanja kod prirodne kose su suptilniji.

 

Vlaga u vazduhu čini kosu neposlušnom. Čak iako Vaša kosa nije sklona tome da se elektriše i bude nemirna, bilo kakvo oštećenje, da li od sunca ili izlaganja kose toploti, narušava stanje kutikule i omogućava molekulima vode iz vlažnosti vazduha da probiju omot dlake, uzrokujući da nabubri i postane neposlušna.

 

Kao i masna koža, masan skalp se pogoršava tokom leta. Toplota podstiče lojne žlezde da proizvedu više sebuma što čini kosu masnom i prljavom. S druge strane krajevi su suvi od izlaganja slanoj vodi i suncu. 

 

Profesionalni preparati vodećih svetskih brendova nude pregršt proizvoda koji Vam mogu pomoći da negujete Vašu kosu tokom letovanja, od šampona, regeneratora, maski do leave in preparata i ulja koje staju u svaku torbu za plažu. Sve što Vam je neophodno za lep i bezbrižan odmor možete pronaći kod nas. Preparati za zaštitu tokom leta.

 

Srdačan pozdrav,

S.

Napiši komentar