BELLISSIMA SHOP
Korpa

Čišćenje lica

Pravilno čišćenje kože lica

Temeljno i pravilno čišćenje lica je prvi i neizostavan korak u nezi kože lica. Čišćenje je važno jer kada se koža dobro očisti lakše apsorbuje kiseonik. Pri čišćenju kože lica nikako ne treba zaboraviti na vrat i dekolte jer se taj deo kože takođe intenzivno prlja i dobija znake starenja.

Budući da je aerozagađenje u gradovima u našoj sredini vrlo izraženo, da bi koža dobro funkcionisala potrebno je čistiti je što češće. To je najmanje dva puta dnevno, ujutru i uveče, ali i svaki put kada naneta šminka više nije potrebna treba je skidati...

Pravilno čišćenje lica započinje sa preparatima za skidanje šminke kao što su mleko za čišćenje lica, gel za čišćenje lica ili micelarna voda. Nakon toga treba dobro oprati lice gelom ili penom za umivanje. Potom sledi toniziranje tonikom izabranim prema tipu kože. Očišćena koža treba da se redovno hidrira kremom za lice.

Preparati za umivanje

Pena za umivanje i gel za umivanje su dva preparata koja se preporučuju za jutarnje i večernje umivanje lica. Pena za umivanje je obično pogodnija za suvu i osetljivu kožu, dok je gel za umivanje uglavnom namenjen pranju normalne, kombinovane i masne kože. Kvalitetni preparati za umivanje ne sadrže sapune ili agresivne detedžente, već blage supstance koje nežno čiste kožu lica.

Vrlo često u svom sastavu imaju biljne ekstrakte hamamelisa, šafrana ili limunove trave koji imaju blagotvorno dejstvo pri čišćenju kože. Blage formule za umivanje omogućavaju čestu primenu bez isušivanja kože i nastanka iritacija.

Preparati za skidanje šminke

Skidanje šminke pre spavanja, i uopšte kad god nije više potrebna, je vrlo važna navika koja omogućava koži da slobodno diše i da se regeneriše. Jako je važno izabrati kvalitetan preparat za skidanje šminke koji će biti pogodan i za osetljivi predeo oko očiju.

Za skidanje šminke najčešće se upotrebljavaju mleko za čišćenje lica i micelarna voda, koja je poslednjih godina pravi hit.

Micelarna voda je vodeni rastvor koji sadrži micele – molekule surfekanata (vrsta blagih detedženata) koji se udružuju i čiste kožu. Udruženi molekuli stvaraju specifičnu vrstu kristala sfernog oblika koji privlači vodu i naziva se micela. Micele imaju neobičnu sposobnost da u svom centru zadržavaju štetne molekule sa kože, tačnije nečistoće. Tu leži velika efikasnost i popularnost micelarne vode. Micelarne vode često sadrže i ekstrakte čajevca, čička i druge koji doprinose čišćenju i hidriranju kože.

Koja je uloga tonika za lice?

Tonik za lice je preparat koji se najčešće potcenjuje kada je u pitanju kućna nega kože. Ipak kozmetičari dobro znaju važnost ovog preparata i toniziranja kao bitnog segmenta svakodnevne nege.

Tonici se kreiraju na vodenoj ili alkoholno – vodenoj osnovi, a sadrže brojne korisne materije kao što su vitamini, ekstrakti lekovitog bilja, bisabol i hijaluronska kiselina. Tonik za lice ima složenu ulogu koja kreće od završnog dela čišćenja kože nakon primene preparata za umivanje i čišćenje kože. Zatim tonik balansira Ph vrednost kože, koja je narušena čišćenjem lica, smanjuje vidljivost pora i vlaži kožu.

Tonik je svojevrsna priprema za nanošenje seruma i dnevne kreme za lice. Treba ga birati prema tipu kože, kao što je slučaj sa kremama za lice.

Kako izabrati preparat za čišćenje kože?

Preparate za čišćenje kože treba birati najpre prema tipu i stanju kože. Sa temeljnim čišćenjem kože treba početi što ranije, već u tinejdžerskom dobu kada se javljaju prve bubuljice.

Preparati za čišćenje kože treba da odgovaraju najčešćoj nameni. Na primer, osobe koje se često šminkaju treba da izaberu blage micelarne vode i mleka za skidanje šminke koji ne iritiraju očnu zonu. Drugi koji imaju akne treba da izaberu preparate za čišćenje koji sadrže salicilnu kiselinu, hamamelis i druge korisne materije koje doprinose lečenju akni.

Prodavnica profesionalnih preparata za kosu i kožu Bellissima pruža širok izbor preparata za čišćenje svih tipova kože za profesionalnu i kućnu upotrebu.

John Masters Organics Bearberry Skin Balancing Face Wash 177ml – Gel za pranje lica
Nema na stanju
Ovo sredstvo specijalno formulisano za čišćenje masne kože koristi 20 ekstrakata i citrusnih ulja koji se bore protiv viška masnoće, zatežu kožu i skupljaju pore. Ekstrakt kore vrbe sa Švajcarskih Alpa sužava proširene pore, a hidrokarbonske kiseline uklanjaju mrtve ćelije kože, ostavljajući je glat..
4.090 RSD
Cena sa PDV-om:3.408 RSD
Mešavina biljnih ekstrakata, biljnih i eteričnih ulja koži daje kiseonik i hrani je, istovremeno je nežno čisteći. Žen-šen poboljšava cirkulaciju, pa tako smanjuje sitne bore i čini kožu čvršćom. Zrnca jojobe koja nežno uklanjaju mrtve ćelije ne grebu kožu, stimulišu mikrocirkulaciju i limfnu drenaž..
5.490 RSD
Cena sa PDV-om:4.575 RSD
Ovo blago penasto sredstvo za pranje lica napravljeno je od najfinijih biljnih ekstrakata koji čiste kožu od nečistoće i viška masnoće, ostavljajući je čistom i svežom. Lekovita svojstva bokvice popravljaju stanje kože i umiruju iritacije, dok čisto organsko eterično ulje ruže poboljšava cirkulaciju..
4.540 RSD
Cena sa PDV-om:3.783 RSD
Prikazuje se 1 do 3 od 3 (1 strana)