Opsti uslovi koriscenja

BELLISSIMA EXPERIENCE DOO
Svetozara Miletića 42, Novi Sad.
066 030 033
prodaja@prodajakozmetike.com

Matični broj: 21863602
PIB: 113419061

 

O nama

Sajt "Bellissima" je kompletno posvećen Vašem potpunom zadovoljstvu. Ako imate bilo kakvih sugestija ili komentara, molimo Vas da nas kontaktirate.

 

Obavljanje kupovine

Obavljanje kupovine ne može da bude lakše. Samo pretražite naš katalog, zatim kliknite na bilo koji proizvod koji želite da kupite i dodajte ga u korpu. Nakon što ste završili selekciju proizvoda, kliknite na dugme "Naruči" i bićete pitani za par detalja koji nama trebaju kako bismo zadovoljili uslove Vaše narudžbe. Sve narudžbe zavise od stanja na zalihama, a o svemu ćete biti obavešteni u najkraćem roku. U retkim situacijama ćemo morati otkazati Vaše porudžbine ako na zalihama nema traženih proizvoda.

Za porudžbine u Srbiji omogućeno je plaćanje prilikom dostave - dakle, pouzećem kuriru kada Vam paket stigne na adresu, zatim preko uplate na račun, online placanje na sajtu platnim karticama.

 

Od 01. septembra 2021. godine uvedena je nova izmena. Prilikom kupovine na sajtu moguće je iskoristiti jednu od dve ponuđene pogodnosti, nagradne bodove ili kupon kod za popust prilikom poručivanja, NIJE MOGUĆE KORITITI OBE OPCIJE. Takođe nagradni poeni i kupon kod se ne mogu obračunavati na već snižen proizvod, već se računaju samo na proizvod koji se prodaje po redovnoj prodajnoj ceni. Pre potvrde vaše porudžbine molimo vas da uvek proverite vašu poružbenicu.

 

*** Za porudžbine preko 50 000 din dostupne su samo dve opcije: plaćanje uplatom preko računa i plaćanje platnom karticom (direktno putem sajta), plaćanje pouzećem nije moguće.

*** Pre nego što kliknete na dugme da potvrdite vašu porudžbinu, ukoliko želite da iskoristite vaše prikupljene nagradne bodove i kupon za dodatni popust, molimo Vas da to unesete pre vaše potvrde porudžbine. Naknadno dodavanje i obračunavanje popusta nije moguće.  Porudžbine kako su primljene u našem sistemu tako se šalju. Hvala na razumevanju.

*** Proizvodi koji su kupljeni tokom trajanja akcije, ne podležu reklamaciji.

 

Raspored isporuka

Sve pakete za koje tražene proizvode imamo na stanju šaljemo od ponedeljka do petka do 12h.

Pošiljka obično stiže u roku od 1 do 3 radna dana putem kurirskih službi D Express ili City Express. ( Izuzev praznicima, kada su gužve na terenu i kurirske službe rade otežano.)

Međunarodne pošiljke šaljemo Post Export-om i one obično stižu u roku od 7 do 10 radnih dana, od datuma prolaska carinske procedure i uputa ka granici.

 

Porudžbe na čekanju

Ako željeni proizvod nemamo na stanju, a ipak se odlučite na kupovinu, po Vašoj želji, sačuvaćemo Vašu narudžbu kako bismo što pre nabavili traženi proizvod i isporučili ga.

 

Naplata taksi

Sve cene su sa već obračunatim PDV-om (PDV 20%) i ne postoje nikakve dodatne takse koje se obračunavaju. Cene koje vidite na našim stranicama su konačne!

 

Sigurnost kreditnih kartica

Svi brojevi na kreditnim karticama su zaštićeni softverom koji koristi 128-bitnu enkripciju. One se ne nalaze u vidnom obliku ni na kojoj web stranici. Uslugu verifikacije i naplate sa kartica vrši PayPal koji je ujedno jedan od najsigurnijih procesora platnih kartica.

 

Garancije

Zadovoljstvo je zagarantovano. Svi naši proizvodi dolaze najdalje za 3 radna dana (Srbija) ili 10 radnih dana (inostranstvo).

Izjava o konverziji All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

 

Izjava o konverziji

‘All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site’.

'Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.'

 

PDV

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. Iskazana je ukupna cena bez i sa PDV-om. Bellissima Experience COO maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.

 

KORISNIČKI SERVIS – REKLAMACIJE

Primedbe i reklamacije:

Žalbe, reklamacije i primedbe potrošači mogu izjaviti:

1. Slanjem na elektronsku adresu prodaja@prodajakozmetike.com

2. Na broj telefona 066/030-033 u periodu od 8.00 do 15.00 časova svakog radnog dana (za artikle kupljene u maloprodajnim objektima);

3. Na broj telefona 066/030-033 u periodu od 8.00 do 16 časova svakog radnog dana(za artikle kupljene u onlajn prodavnici);

4. Redovnom poštom na adresu – Bellissima Experience Doo, Svetozara Miletića 42, Novi Sad.

 

Prodavac će u roku od jednog radnog dana potvrditi da je reklamacija primljena. U roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, prodavac će pisanim ili elektronskim putem obavestiti potrošača o odluci (prihvaćena ili odbijena primedba potrošača u vezi sa saobraznošću artikla) u vezi sa reklamiranim artiklom, kao i o eventualnom načinu rešavanju reklamacije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (povraćaj novca, odgovarajuće umanjenje cene, ili zamena artikla). Reklamacija će biti rešena u roku od 15 dana od dana prijema reklamacije. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći radi rešavanja sporne situacije, a sve u cilju otklanjanja predmetnih nedostataka.

Potrošač može da ostvari svoja prava po osnovu saobraznosti u roku od 2 godine. Rok za rešavanje reklamacije prekida se kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača na odgovor prodavca. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca najkasnije u roku od tri dana od dana prijema odgovora prodavca. Smatraće se da potrošač nije saglasan sa predlogom prodavca ukoliko se ne izjasni u roku od tri dana.

U slučaju da prodavac odbije reklamaciju:

  • dužan je da pruži odgovarajuće obaveštenje potrošaču u slučaju odbijanja reklamacije (obrazloženje prodavca u slučaju neprihvatanja reklamacije)
  • dužan je da potrošača sveobuhvatno obavesti o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem, kao i o nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova.

 

Obaveštenje o pravu na rešavanje potrošačkog spora vansudskim putem

Obaveštavaju se potrošači o pravu na rešavanje potrošačkog spora vansudskim putem koji se pokreće podnošenjem predloga za pokretanje vansudskog rešavanja potrošačkog spora telu sa liste koju Ministarstvo nadležno za poslove zaštite potrošača sačinjava i javno objavljuje. Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor trgovcu, a predlog može da se podnese tek nakon prijema odgovora na izjavljenu reklamaciju.

Trgovac je po zakonu obavezan da učestvuje u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, koje po zakonu može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga. Izuzetno u opravdanim slučajevima kada je predmet spora složen, rok od 90 dana se može produžiti za najviše još 90 dana, o čemu telo zaduženo za rešavanje vansudskih potrošačkih sporova bez odlaganja obaveštava potrošača i trgovca.

Potrošač može odustati od daljeg učešća u vansudskom rešavanju potrošačkog spora do okončanja postupka.

 

Oštećenje paketa pri transportu - način prijavljivanja.

Molimo Vas da prilikom prijema paketa od kurirske službe uvek pregledate paket pred kurirom koji vam dostavlja paket. Ukoliko primite oštećen paket ili primetite bilo kakav propust kurirske službe, budite slobodni da nam se obratite kako bismo Vam dalje pomogli u rešavanju problema. Reklamacije oštećenja ili na dostavu možete prijaviti takođe i direktno kurirskim službama na sledeće mailove: reklamacije@cityexpress.rs  ili reklamacije@dexpress.rs 

Ukoliko primetite bilo koji drugi propust od strane kurirske službe ili imate nešto da nam saopštite, budite slobodni da nam se obratite kako bismo Vam pomogli u reševanju nastalog problema.

 

ZAMENA ROBE/ PRAVO NA ODUSTAJANJE/ POVRAĆAJ ROBE

 

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu Potrošača, odnosno treće lica koje je odredio Potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora). Ukoliko kupac primeti da je i sam proizvod oštećen, potrebno je prijaviti na mejl prodaja@prodajakozmetike.com ili na broj telefona  066/030-033 u roku od 24 časa od momenta prijema paketa.

 

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, koji dobija u paketu sa isporučenim artiklima, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).

 

Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora zaključenog na daljinu smatra se blagovremenom ukoliko je poslata Prodavcu poštom, na adresu sedišta kompanije, u roku iz stava 1. ovog člana.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Prodavcu.

 

Potrošač snosi teret dokazivanja da je postupio u skladu sa odredbama ovog člana, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora.

 

Protekom roka od 14 dana od momenta kada roba dospe u državinu Potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio Potrošač, a koje nije prevoznik, prestaje pravo Potrošača na odustanak od ugovora.

 

Potrošač je dužan da vrati robu Prodavcu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak od ugovora Prodavcu. Potrošač snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim u slučaju kada je razlog povraćaja greška Prodavca. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe, koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno, kako bi ste ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

 

U slučaju korišćenja prava na odustanak od ugovora Prodavac je dužan da izvrši povraćaj uplata koje je primio od Potrošača bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak od ugovora. Prodavac vrši povraćaj koristeći ista sredstva plaćanja koja je Potrošač koristio u prvobitnoj transakciji. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća ili dok Potrošač ne dostavi dokaz o slanju robe Prodavcu.

 

U slučaju vraćanja artikala, koji predstavljaju predmet Ugovora o prodaji na daljinu i sledstveno povraćaja sredstava Potrošaču, koji je platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Bellissima Experience DOO. je u obavezi da povraćaj izvrši preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka, na zahtev Prodavca, obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice ili će uplaćena sredstva vratiti kupcu na tekući račun.

 

Šta se ne smatra odustankom od ugovora u smislu čl. 28 Zakona o zaštiti potrošača:

 

Ukoliko Potrošač nakon što je naručio određeni artikal putem Bellissima internet prodavnice i porudžbenica mu je potvrđena od strane Bellissima internet prodavnice ne preuzme pošiljku, nakon dva pokušaja dostavljanja od strane kurirske službe sa kojom Bellissima Experience d.o.o. Novi Sad ima zaključen Ugovor o pružanju ekspresnih usluga u unutrašnjem saobraćaju, smatra se da Potrošač nije odustao od ugovora u smislu čl. 28 Zakona o zaštiti potrošača.

 

U skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima, ukoliko kupac ne preuzme naručene artikle, ugovor o prodaji se raskida zbog povrede ugovorne obaveze preuzimanja stvari i isplate kupoprodajne cene od strane kupca, te prodavac ima pravo na naknadu štete koju zbog toga trpi, prema opštim pravilima o naknadi štete. Obaveza naknade štete se smatra dospelom od trenutka nastanka štete. Dakle, u slučaju nepreuzimanja pošiljke, Potrošač je dužan da Prodavcu naknadi nastalu štetu, u visini troškova transporta.

 

U cilju izvršenja povrata poručenog ili zamene artikala, Potrošači treba da Prodavca kontaktiraju putem telefona +38166/030-033  slanjem mejla sa svojim ličnim podacima (ime, prezime i kontakt telefon) na mejl adresu prodaja@prodajakozmetike.com

 

ZAMENA/POVRAT ROBE:

Zamena:

  • Brzom poštom - uz artikal je potrebno poslati i prateću dokumentaciju na adresu maloprodajnog objekta po izboru na kojoj ćete naznačiti šifru artikla kojim prvobitno poručeni artikal menjate. Nakon par dana će novi artikal stići na Vašu kućnu adresu.

Povrat novca:

  • Lično - predmet porudžbine možete odneti u maloprodajni objekat po izboru i predati popunjeni obrazac za odustanak od od ugovora. Novac nije moguće vratiti u gotovini, već će isti biti uplaćen na Vaš tekući račun u roku od 14 dana od dana predaje artikla maloprodajnom objektu.
  • Brzom poštom - predmet porudžbine sa popunjenim obrascem za odustanak od ugovora možete poslati na adresu Bellissima maloprodajnog objekta. Novac će biti uplaćen na Vaš tekući račun u roku od 14 dana od dana prijema artikal na adresu maloprodajnog objekta.

 

 

Dostava robe i eventualna ograničenja

DOSTAVA ROBE U REPUBLICI SRBIJI:

Dostava proizvoda koje ste poručili obavlja se u najkraćem mogućem roku putem kurirskih službi:

City Express – kuriska služba koja je ujedno i naša preporuka zbog sigurnog i ekonomičnog načina isporuke paketa širom Srbije.

D Express - kurirska služba koja je naša preporuka za veće gradove poput grada Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, gde imaju svoje paketomate za preuzimanje pošiljaka za sve one koji nisu često na adresi i lakše im je da preuzmu na paketomatu svoju pošiljku.

Dostava robe se vrši u skladu sa pravilima kurirskih službi, a troškovi paketa se određuju na osnovu težine paketa, izabrane kuriske službe.

Sve pakete za koje tražene proizvode imamo na stanju pripremamo i šaljemo od ponedeljka do petka do 12h. Sve porudžbine primljene nakon 12h šalju se prvog narednog radnog dana.

Pošiljka obično stiže u roku od 1 do 3 radna dana. (Osim kada su praznici, tada je povećan obim paketa na terenu i može doći do manjeg kašnjenja.) Paketi se dostavljaju radnim danima od ponedeljka do petka, vikendom kurirske službe ne vrše isporuku.

 

ISPORUKA ZA INOSTRANSTVO:

Međunarodne pošiljke šaljemo Post Export-om i one obično stižu u roku od 7 do 10 radnih dana, nakon što prođu svu neophodnu proceduru pregleda u Pošti (taj deo ne zavisi od nas, niti možemo da utičemo na brzinu njihovog rada). Izuzev kada su praznici, tada može da se oduži i rok isporuke na šta mi ne možemo da utičemo. Troškovi isporuke za inostranstvo zavise od zone i težine paketa, i u skladu su sa važećim cenovikom Post Exporta. Za kupce iz inostranstva mogući su dodatni troškovi carinjenja, po lokalnim zakonima i cenovnicima zemlje gde se paket isporučuje, koje određuje carina te zemlje. Ukoliko kupac iz inostranstva odbije da preuzme naručeni paket, Bellissima Experience DOO će biti primorana da kupcu naplati ukupne troškove transporta paketa, dok će ostatak novca biti vraćen kupcu.

Kada poručite preko sajta, nakon slanja paketa dobićete mail sa linkom i brojem Vaše pošiljke tako da u svakom trenutku možete da pratite njen status.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Bellissima shop je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Zaštita privatnosi korisnika

U ime Bellissima Experience Doo Novi Sad, obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Bellissima Experience Doo Novi Sad (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“