BELLISSIMA SHOP
Korpa

Piling za lice

Koja je uloga pilinga za lice?

Osnovna uloga pilinga za lice je čišćenje kože koje je dublje i sistematičnije od svakodnevnog čišćenja mlekom, losionom ili micelarnom vodom. U zavisnosti od tipa pilinga zavisi koje će sve uloge ovaj tip nege kože imati. Pilinzi se razlikuju i po dubini delovanja...

Piling za lice ima brojne uloge:

  • Uklanjanje izumrlih ćelija kože
  • Uklanjanje nečistoća i viška sebuma sa površine kože
  • Čišćenje zaostalih tragova šminke
  • Priprema kože za nanošenje maske za lice ili druge tretmane
  • Ublažavanje fleka i hiperpigmentacija kože
  • Stimulisanje produkcije kolagena u koži
  • Poboljšavanje mikrocirkulacije kože
  • Smanjivanje vidljivosti bora
  • Sprečavanje nastanka mitisera

Vrste pilinga

Kada se kaže piling lica mnoge osobe misle isključivo na mehanički piling kože uz pomoć sitnih abrazivnih zrnaca. Međutim, pored mehaničkog pilinga postoje enzimski i hemijski piling. Nijedan piling za lice ne treba da se koristi neposredno pre izlaganja suncu.

Mehanički piling je najčešće u upotrebi i on ima pretežno površinsko dejstvo tako što uklanja nečistoće i izumrle ćelije sa površine kože. U zavisnosti od dodatnih supstanci može imati i nešto dublje dejstvo (na primer uz dodatak gline). Osobama koje imaju masnu kožu lica se preporučuje da koriste piling za masnu kožu dva puta nedeljno.

Piling za suvu kožu se koristi jednom nedeljno ili nešto ređe.

Enzimski piling je znatno finiji, nežniji i podrazumeva primenu gotovih pilinga sa enzimima (fermentima proteina) koji dublje čiste kožu i ubrzavaju regeneraciju. Nakon korišćenja enzimskih pilinga koža lica je nežna, elastična i smanjena je vidljivost finih bora. Može da se koristi u kućnim uslovima.

Hemijski piling se izvodi najčešće u salonima lepote jer zahteva stručan pristup doziranju i upotrebi kiselina kojima se piling vrši. Hemijski piling ima složeno delovanje na kožu lica zbog čega je potrebna posebna pažnja pri određivanju vrste i trajanja pilinga. Najčešće se koriste glikolna, mlečna i salicilna kiselina, ali ima i drugih vrsta. Hemijski pilinzi, u zavisnosti od koncentracije kiselina koje se koriste, mogu biti plitki, srednje duboki i duboki.

Obično je potrebno da se hemijski pilinzi sprovode tri do šest puta sa razmakom od nedelju dana. Najpoznatiji piling ove vrste, a ujedno i najtraženiji je piling voćnim kiselinama, koji daje izvanredne efekte. Hemijski piling se sprovodi samo tokom hladnijeg dela godine, zaključno sa martom mesecom jer čini kožu blago fotosenzitivnom.

Primena pilinga za lice se ne preporučuje osobama sa oštećenom kožom, kožom pod upalom ili kožnim bolestima. Osobe sa aknama treba da obavljaju higijenske tretmane i hemijske pilinge kod kozmetičara i da izbegavaju samostalno eksperimentisanje sa mehaničkim pilinzima. Tokom trudnoće takođe je potreban oprez pri izboru pilinga (isključivo mehanički).

Kako se izvodi piling lica?

Pre nanošenja pilinga na lice potrebno je dobro očistiti kožu sredstvom za čišćenje (mleko, gel, losion, micelarna voda). Mehanički pilinzi se nanose uglavnom na vlažnu kožu (ako nije naznačeno drugačije) i kružnim pokretima utrljavaju. Uglavnom je potrebno ostaviti ih nekoliko minuta na koži da deluju.

Najpre se utrljavaju na kožu nosa, čela i brade, a zatim na ostatak lica. Ispiraju se umivanjem mlakom vodom ili se skidaju specijalnim sunđerom natopljenim vodom. Piling treba izvoditi nežno da ne bi došlo do iritacije kože.

Kako izabrati adekvatan piling?

Piling za lice birajte najpre prema tipu kože i starosnom dobu. Postoje pilinzi koji su namenjeni mlađoj populaciji sa bubuljicama, zatim pilinzi namenjeni svakodnevnoj nezi i oni koji imaju za cilj smanjenje vidljivosti bora i stimulaciju proizvodnje kolagena.

Piling za masnu kožu obično sadrži ekstrakte citrusa ili neku od kiselina koja ima značajnu ulogu u uklanjanju viška sebuma. Suprotno tome, piling za suvu kožu obično sadrži neka prirodna negujuća ulja koja kožu čine mekom i umirenom.

Ukoliko imate dilemu oko izbora pilinga za vaš tip kože ljubazni prodavci prodavnice Bellissima će vam pomoći. Pred vama su najbolji pilinzi renomiranih svetskih kozmetičkih kuća.

Mešavina biljnih ekstrakata, biljnih i eteričnih ulja koži daje kiseonik i hrani je, istovremeno je nežno čisteći. Žen-šen poboljšava cirkulaciju, pa tako smanjuje sitne bore i čini kožu čvršćom. Zrnca jojobe koja nežno uklanjaju mrtve ćelije ne grebu kožu, stimulišu mikrocirkulaciju i limfnu drenaž..
5.490 RSD
Cena sa PDV-om:4.575 RSD
Prikazuje se 1 do 1 od 1 (1 strana)