BELLISSIMA SHOP
Korpa

Tretman za lice

Napredna nega lica

Osnovna dnevna nega kože lica, koja podrazumeva preparate za čišćenje i toniranje, serum i kremu za lice, nije dovoljna ukoliko želite da dugo imate lepu, zdravu i jedru kožu. Koža lica zahteva posebnu negu jer smo svakodnevno izloženi smogu i prljavštini koja ulazi i zadržava se u porama kože.

Tretmani za lice se preporučuju kao deo redovne mesečne nege kože lica, vrata i dekoltea, već na početku dvadesetih godina. Većina žena ih uvrsti u svoj beauty plan u tridesetim godinama, kada se prvi put susretne sa simptomima starenja kože.

Fine linije oko očiju, siv ten i umorne oči navode dame da se, najpre zabrinu, a zatim i posavetuju sa kozmetičarem.

Vrste tretmana lica

Tretmana lica sada ima zaista mnogo zahvaljujući napretku kozmetičkih tehnologija i preparata. Ovde ćemo navesti samo one osnovne tretmane i njihovu primenu.

Higijenski tretman lica je osnovni tretman koji se obavlja već od tinejdžerskih dana jer je odličan način da se mlada osoba reši nečistoća kože i izleči akne. Već ulaskom u dvadesete godine života higijenski tretman treba da bude rutinska procedura koja će se primenjivati jednom mesečno ili jednom u dva – tri meseca.

Redovnim dubinskim čišćenjem lica poboljšava se čistoća i vitalnost kože, kao i njeni odbrambeni mehanizmi.

Higijenski tretman lica najčešće podrazumeva:

  • Čišćenje lica
  • Mehanički piling i komedoekspesiju
  • Masažu ili limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea
  • Ozoniranje i dezinfekciju
  • Apliciranje maske prema tipu kože
  • Nanošenje ampule ili seruma spram tipa kože
  • Nanošenje odgovarajuće kreme za lice

Mnoge kozmetičke kuće imaju posebne linije preparata namenjene baš ovom tretmanu lica koji se i najčešće izvodi tokom života.

Anti – age tretmani lica ili tretmani protiv starenja kože su posebna grupa tretmana koji imaju brojne varijacije. Mogu uključivati upotrebu lasera, jet plazme, dermorolera i drugih aparata. Imaju za cilj podmlađivane kože lica koje se izvodi ublažavanjem vidljivosti i dubine bora, učvršćivanjem tonusa kože i ublažavanjem fleka.

Mnogi anti – age tretmani imaju vrlo izražen lifting efekat, ali ih je potrebno relativno često ponavljati. Da bi se postigli željeni rezultati rade se u serijama od tri do šest tretmana sa manjim vremenskim razmakom, a zatim se održavaju sa jednim tretmanom u nekoliko meseci.

Često su bazirani na upotrebi visoke koncentracije retinola, peptida, biljnih matičnih ćelija, kao i ekstrakata morski algi i lekovitog bilja.

Biološki tretman lica je regenerativni tretman koji se preporučuje u slučajevima kada je koži potrebna dodatna nega. Obično se obavlja od tridesetih godina života i mnogim osobama je omiljen zbog brzo uočljivog efekta. Izvodi se uz pomoć posebnih preparata koji imaju jake aktivne sastojke, koji prodiru duboko u kožu čineći je jedrijom i elastičnijom.

Biološki tretman lica je značajan za usporavanje procesa starenja kože i poboljšanje njenog kvaliteta. Hemijski tretman lica je tretman hemijskim pilingom kojim se odstranjuje površinski sloj izumrlih i oštećenih ćelija kože. Tretman se sprovodi pomoću specijalnih kiselina, koje mogu biti u rastvorene u različitim razmerama. Postoje površinski, srednje duboki i duboki hemijski piling lica.

Nakon hemijskog pilinga se koža lagano ljušti, a ispod nje izbija zdrava i jedra koža. Na ovaj način se mogu uspešno tretirati bore, hrapava koža, nečistoće i staračke fleke. Primenjuje se samo u zimskim mesecima jer kožu lica može učiniti fotosenzitivnom pri izlaganju suncu.

Antistres tretman lica je zapravo mnoštvo tretmana koji imaju izrazito umirujuće dejstvo na kožu. Primenjuju se kod umorne kože lica koja je dobila siv ton. Najčešće je deo antistres tretmana masaža kože prirodnim biljnim uljima i maske bogate vitaminima i hijaluronskom kiselinom.

Koliko često treba raditi tretmane lica?

Tretmani lica se biraju u zavisnosti od tipa i stanja kože, godina života i godišnjeg doba. Higijenski tretmani kože se mogu raditi na oko mesec dana jer je upravo toliko potrebno ćelijama dermisa (središnjeg sloja kože) da se obnove. To važi za mnoge anti – age tretmane lica.

Tretmani kože sa aknama se rade najčešće na dve nedelje kako bi lečenje bilo efikasnije i imalo kontinuitet. Slično važi i za intenzivne tretmane masne kože sa mitiserima i proširenim porama.

Hemijski pilinzi se najčešće rade u serijama od tri do šest tretmana na svakih sedam do deset dana i to otprilike jednom ili dva puta godišnje.

Najvažnija stvar kod određivanja učestalosti i tipa tretmana za lice je poverenje u kozmetičara, koji treba da predloži najbolje tretmane za određene probleme i tip kože.

Prodavnica profesionalnih preparata za kosu i kožu Bellissima vam pruža odličan izbor kvalitetnih preparata za tretmane lica. Ukoliko imate dileme pri izboru preparata za tretmane lica pozovite telefon +381 66 030 033.

Ovo ulje koje blagotvorno deluje kako na kosu tako i na kožu, pomaže u zadržavanju vlage, povećava elastičnost i čini ih mekim, blistavim i sjajnim. Izvrsno je za smirivanje neposlušne kose i obnovu ispucalih krajeva. Na koži smanjuje pojavu bora i nepravilnosti na koži. Benefiti korišćenja ulja:..
7.090 RSD
Cena sa PDV-om:5.908 RSD
Brend: Leonor Greyl
Spoj biljnih ulja sprečava isušivanje i čini kožu nežnom,glatkom i blago namirisanom. Savršeno je posle kupanja, depilacije, za masažu ili skidanje šminke. Leonor Greyl Huile De Magnolia ulje smiruje kožu,ublažava opekotine od sunca i održava lepu preplanulu boju. Bez konzervanasa. Benefiti..
5.290 RSD
Cena sa PDV-om:4.408 RSD
Prikazuje se 1 do 2 od 2 (1 strana)