BELLISSIMA SHOP
Korpa

Farbe za kosu

Zašto su profesionalne farbe za kosu u prednosti nad komercijalnim?

Zašto su profesionalne farbe za kosu, uključujući najbolje farbe za kosu i najbolju farbu za sedu kosu, u prednosti nad komercijalnim? Statistika evropskih zemalja govori da kosu farba čak 65% žena. Lepa i sjajna kosa, bez oštećenja sa neverovatnom bojom, koja se može dobiti isključivo kvalitetnim farbanjem, nije mit! Mnoge dame će reći: „Eh puste želje, farbanjem se kosa svakako uništi“...

Ukoliko napravite pravi izbor farbe za kosu, ta želja će vam se i ostvariti. Iako smo bombardovani reklamama o fantastičnim farbama za kosu koje će sve oko nas da ostave bez daha, dame koje se farbaju (naročito kod frizera) itekako umeju da razlikuju profesionalnu od tzv. „dragstorske“ farbe. Ali i običan posmatrač može da pretpostavi da li je se neko farbao običnom (komercijalnom) farbom ili kvalitetnom profesionalnom, poput najbolje farbe za sedu kosu koja pruža izuzetnu pokrivenost i dugotrajnost boje.

Profesionalne VS „dragstorske“ farbe za kosu

Razlika je najpre primetna u kvalitetu komponenti koje se nalaze u sastavu farbi za kosu. Jeftine komercijalne farbe za kosu sadrže jeftine komponente, koje često znaju da budu agresivne po kosu i kožu glave. Neke od tih supstanci se čak nalaze i na raznim listama kancerogenih materija prisutnih u kozmetici.

Da bi nadomestili kvalitet, proizvođači ovih komercijalnih farbi za kosu se posvećuju marketingu. Tako možete zapaziti da komercijalne farbe za kosu neretko reklamiraju velike svetske zvezde, koje ih svakako ne koriste za svoju kosu. Osim bezbednosti pojedinih komponenti komercijalne farbe za kosu imaju slabe pigmente, koji vrlo često nisu dugotrajno održivi.

Boja kose koja se dobija farbanjem dragstorskim farbama se često znatno razlikuje od one navedene u katalogu. Za razliku od njih profesionalne farbe za kosu imaju skuplje i pažljivo odabrane komponente koje daleko manje iritiraju kožu glave. Palete boja koje nude profesionalne farbe za kosu su daleko bogatije i pažljivije dizajnirane. Ove farbe za kosu su permanentnije, slabo se ispiraju i odlično pokrivaju sede vlasi.

Da bi boje na kosi dugo izgledale dobro, farbe sadrže dosta aktivnih sastojaka koje hrane i neguju kosu. Često su tu prirodna ulja jojobe, argana i ekstrakti lekovitog bilja. Prodaju se odvojeno od hidrogena i drugih sredstava za farbanje kose. Pakovanja profesionalnih farbi za kosu su uglavnom od 100ml i traju duže od komercijalnih.

Oznake na farbama su pažljivo određene i omogućavaju lako snalaženje onima koji su upućeni. Prvi broj na oznaci predstavlja nijansu, dok se iza tačke ili crte nalazi brojčana oznaka odsjaja. Tako na primer odsjaj može biti prirodan (0), pepeljast (1), violet (2), zlatan (3), bakarni (4), crven (5), mahagoni (6)... itd. Proizvođači profesionalnih farbi za kosu imaju i svoje hidrogene, one već poznate od 6%, 9% i 12%, ali i one finije za toniranje boje od 3%.

Tu su još i fini blanševi, skidači farbe za kosu i posvetljivači.

Izaberite pravu farbu

Profesionalnih farbi za kosu na našem tržištu ima dosta, ali neke se posebno izdvajaju svojim kvalitetom. Navešćemo neke koje su pobrale najviše simpatija frizera i amatera u farbanju.

To su: Alfaparf Revolution direktne farbe za kosu, Alter Ego Pure Diamond i Alter Ego Techno Fruit Color, zatim Dikson Color Anniversary 2 in1 (revolucionarno, farba za kosu i pakovanje), Dikson Color Extra Coverage (za potpuno prekrivanje sedih vlasi sa makadamijinim hladno ceđenim uljem), Dikson Color Extra Premium (sa biljnim ekstraktima) koje pružaju izbor od čak 91 nijanse, kao i Diksonova serija Taal sa polutrajnim bojama.

Farbe za kosu popularne medju frizerima

Među frizerima je posebno popularan brend Matriks sa svojim linijama: Matrix So Color BeautyExtra Blonde, Matrix So Color Extra Coverage i Matrix So Color Beauty Permanent. Na našem tržištu je odlično prihvaćen i Revlon sa svojim serijama: Revlon Nutri Color Creme i Revlonissmo NMT. Brend Selective se predstavio odličnom linijom Selective Profesional Evo Glitch sa Ceramidom 1,3 i 6, koji obnavlja ispucale veze u kosi.

Farbe koje najbolje pokrivaju sede

Tu je i Selective Profesional Oligomineral koja savršeno prekriva sede vlasi čineći kosu svilenkastom i mekom uz pomoć odabranih minerala. Profesionalne farbe za kosu se ne kupuju u parfimerijama i drogerijama, koje postoje na svakom koraku, već u specijalizovanim radnjama za frizersku opremu.

Od skoro je profesionalne farbe za kosu moguće naručiti putem sajta prodajakozmetike.rs i one vam stižu u najkraćem roku na kućnu adresu. 1. страница од 2Zašto su profesionalne farbe za kosu u prednosti nad komercijalnim? Statistika evropskih zemalja govori da kosu farba čak 65% žena.

Lepa i sjajna kosa, bez oštećenja sa neverovatnom bojom, koja se može dobiti isključivo farbanjem, nije mit! Mnoge dame će reći: „Eh puste želje, farbanjem se kosa svakako uništi“. Ukoliko napravite pravi izbor farbe za kosu, ta želja će vam se i ostvariti. Iako smo bombardovani reklamama o fantastičnim farbama za kosu koje će sve oko nas da ostave bez daha, dame koje se farbaju (naročito kod frizera) itekako umeju da razlikuju profesionalnu od tzv. „dragstorske“ farbe.

Ali i običan posmatrač može da pretpostavi da li je se neko farbao običnom (komercijalnom) farbom ili kvalitetnom profesionalnom. Profesionalne VS „dragstorske“ farbe za kosu Razlika je najpre primetna u kvalitetu komponenti koje se nalaze u sastavu farbi za kosu. Jeftine komercijalne farbe za kosu sadrže jeftine komponente, koje često znaju da budu agresivne po kosu i kožu glave.

Neke od tih supstanci se čak nalaze i na raznim listama kancerogenih materija prisutnih u kozmetici. Da bi nadomestili kvalitet, proizvođači ovih komercijalnih farbi za kosu se posvećuju marketingu. Tako možete zapaziti da komercijalne farbe za kosu neretko reklamiraju velike svetske zvezde, koje ih svakako ne koriste za svoju kosu.

Osim bezbednosti pojedinih komponenti komercijalne farbe za kosu imaju slabe pigmente, koji vrlo često nisu dugotrajno održivi. Boja kose koja se dobija farbanjem dragstorskim farbama se često znatno razlikuje od one navedene u katalogu. Za razliku od njih profesionalne farbe za kosu imaju skuplje i pažljivo odabrane komponente koje daleko manje iritiraju kožu glave.

Palete boja kod profesionalnih farbi za kosu

Palete boja koje nude profesionalne farbe za kosu su daleko bogatije i pažljivije dizajnirane. Ove farbe za kosu su permanentnije, slabo se ispiraju i odlično pokrivaju sede vlasi. Da bi boje na kosi dugo izgledale dobro, farbe sadrže dosta aktivnih sastojaka koje hrane i neguju kosu. Često su tu prirodna ulja jojobe, argana i ekstrakti lekovitog bilja.

Prodaju se odvojeno od hidrogena i drugih sredstava za farbanje kose. Pakovanja profesionalnih farbi za kosu su uglavnom od 100ml i traju duže od komercijalnih. Oznake na farbama su pažljivo određene i omogućavaju lako snalaženje onima koji su upućeni. Prvi broj na oznaci predstavlja nijansu, dok se iza tačke ili crte nalazi brojčana oznaka odsjaja.

Tako na primer odsjaj može biti prirodan (0), pepeljast (1), violet (2), zlatan (3), bakarni (4), crven (5), mahagoni (6)... itd. Proizvođači profesionalnih farbi za kosu imaju i svoje hidrogene, one već poznate od 6%, 9% i 12%, ali i one finije za toniranje boje od 3%. Tu su još i fini blanševi, skidači farbe za kosu i posvetljivači.

Izaberite pravu farbu Profesionalnih farbi za kosu na našem tržištu ima dosta, ali neke se posebno izdvajaju svojim kvalitetom. Navešćemo neke koje su pobrale najviše simpatija frizera i amatera u farbanju.

To su: Alfaparf Revolution direktne farbe za kosu, Alter Ego Pure Diamond i Alter Ego Techno Fruit Color, zatim Dikson Color Anniversary 2 in1 (revolucionarno, farba za kosu i pakovanje), Dikson Color Extra Coverage (za potpuno prekrivanje sedih vlasi sa makadamijinim hladno ceđenim uljem), Dikson Color Extra Premium (sa biljnim ekstraktima) 2. страница од 2koje pružaju izbor od čak 91 nijanse, kao i Diksonova serija Taal sa polutrajnim bojama.

Među frizerima je posebno popularan brend Matriks sa svojim linijama: Matrix So Color BeautyExtra Blonde, Matrix So Color Extra Coverage i Matrix So Color Beauty Permanent. Na našem tržištu je odlično prihvaćen i Revlon sa svojim serijama: Revlon Nutri Color Creme i Revlonissmo NMT.

Brend Selective se predstavio odličnom linijom Selective Profesional Evo Glitch sa Ceramidom 1,3 i 6, koji obnavlja ispucale veze u kosi. Tu je i Selective Profesional Oligomineral koja savršeno prekriva sede vlasi čineći kosu svilenkastom i mekom uz pomoć odabranih minerala. Profesionalne farbe za kosu se ne kupuju u parfimerijama i drogerijama, koje postoje na svakom koraku, već u specijalizovanim radnjama za frizersku opremu.

Od skoro je profesionalne farbe za kosu moguće naručiti putem sajta prodaja kozmetike i one vam stižu u najkraćem roku na kućnu adresu. 

Permanentna boja za kosu koja odlično porkiva sede! Ekskluzivna formula koja sadrži arganovo ulje! Nizak sadržaj amonijaka. Kosa je zdrava a boja dugotrajna. Način upotrebe: Pomešati sadržaj tube farbe i hidrogen u razmeri 1:1.5. Vreme delovanja je oko 25-50 minuta...
799 RSD
Cena sa PDV-om:666 RSD
Brend: Alter Ego
Alter Ego Pure Diamond Lift HL boja za kosu je krema za intenzivno posvetljivanje kose, formulisana za posvetljivanje i toniranje u samo jednoj aplikaciji. Benefiti: Inovativna formula i tehnologija sa dijamantskim sjajem, posvetljuje do 5 tonova i obezbeđuje čist, izbalansiran rezultat boj..
1.099 RSD
Cena sa PDV-om:916 RSD
Brend: Alter Ego
  Nova trajno oksidaciona boja za kosu sa visokim kozmetičkim dejstvom obogaćena garsinijom mangostanom (Garcinia Mangostana). Njena bogata formula pojačana je inovativnom keratin sistem tehnologijom, koja, u kombinaciji sa većom koncentracijom antioksidacionih supstanci dobijenih iz garsini..
940 RSD
Cena sa PDV-om:783 RSD
Brend: ColorpHlex
ColorpHlex je revolucionarni proizvod za zaštitu i obnovu kose prilikom hemijskih tretmana kose. Ovaj posebno formulisan proizvod nudi brzu i bezbednu promenu boje kao i dugotrajnost vaše boje za kosu. ColorpHlex štiti kosu i daje joj snagu tokom procesa bojenja i izbeljivanja,smanjuje oštećenja n..
9.270 RSD
Cena sa PDV-om:7.725 RSD
Brend: Fanola
Fanola No Yellow boje predstavljaju novu profesionalnu liniju ekskluzivnih tehničkih proizvoda namenjenih plavoj, izbeljenoj ili posvetljenoj kosi, za čistu, apsolutnu i besprekornu nijansu plave kose. Asortiman NO YELLOW nudi sistem za bojenje i izbeljivanje koji optimizira i neutrališe neželjene ž..
914 RSD
Cena sa PDV-om:762 RSD
Brend: JOICO
Joico Blonde Life Hiper High Lift Creme boja postiže podizanje boje i do 5 nivoa bez izbeljivanja. Ova boja posvetljuje ujedno i tonira , a svojim sistemom zaštite čuva kosu od oštećenja. Dostupne nijanse: Champagne - pepeljast podton Pearl - pepeljasto- violet Clear Booster - može se koris..
1.830 RSD
Cena sa PDV-om:1.525 RSD
Brend: JOICO
  JOICO Blonde Life Quick Tone - Creme Toners brz i moćan način da stavite pečat na uglađen izgled. Zahvaljujući tehnologiji protiv lomljivosti i hranjivim egzotičnim uljima koja daju maksimalan sjaj, ova polutrajna Blonde Life linija Sand, Silver, Violet i Clear omogućava postizanje p..
2.340 RSD
Cena sa PDV-om:1.950 RSD
Brend: JOICO
JOICO LumiShine Creme Developer - profesionalni hidrogen kompatibilan je sa svim permanentnim i polu-permanentnim JOICO Lumishine bojama za kosu. Aktivira ArgiPlex tehnologiju nege unutar Joico Lumishine boja za kosu, pa je i jedini kompaktibilni razvijač koji se može koristiti u miksturama sa ov..
3.739 RSD
Cena sa PDV-om:3.116 RSD
Brend: JOICO
Zahvaljujući novoj Lumishine Dimensional Deposit polupermanentnoj boji, koloracijom možete uneti dubinu i dimenziju u svaku boju, čineći pritom kosu zdravom i veoma sjajnom. Možete odabrati jednu od 25 divnih nijansi i dodate dimenziju boji jednostavnim postupkom koji daje nepogrešive rezultate i s..
2.070 RSD
Cena sa PDV-om:1.725 RSD
Brend: JOICO
NOVE Joico LumiShine polu-permanentne boje obnavljaju strukturu kose iznutra zahvaljujući tehnologiji ArgiPlex, dajući joj zadivljujući sjaj, dugotrajnu boju i zdrav izgled. Jedinstvena ArgiPlex tehnologija za jačanje veza u strukturi kose objedinjuje snažno dejstvo stalnim oslobadjanj..
2.269 RSD
Cena sa PDV-om:1.891 RSD
Brend: JOICO
NOVE JOICO LumiShine Permanent Creme boje obnavljaju strukturu kose iznutra zahvaljujući tehnologiji ArgiPlex, dajući joj zadivljujući sjaj, dugotrajnu boju i zdrav izgled! Kosa će imati 2X veći sjaj i biće obnovljena i ojačana! Naša jedinstvena ArgiPlex tehnologija za jačanje veza u strukt..
2.070 RSD
Cena sa PDV-om:1.725 RSD
Brend: JOICO
Lumishine YouthLock permanentna boja za sedu kosu ima dvadeset blistvih nijansi koje 100% pokrivaju sede. Vratite mladost u kosu novom Lumishine YouthLock permanentnom krem bojom, prvom Joico bojom u koju je ubačen kolagen. Zahvaljujući njegovim svojstvima koja održavaju mladalačku jedrinu kože i ..
2.200 RSD
Cena sa PDV-om:1.833 RSD
Brend: JOICO
JOICO Tint Shot Root Concealer je proizvod za trenutno prekrivanje izastka koji uspešno prekriva i sede. Veoma se brzo suši, otporan je na vlagu i daje kosi punoću. JOICO Tint Shot Root Concealer dolazi u 4 nijanse. Njegova bogata negujuća formula sadrži : Bio-Advanced Peptide Complex-o..
1.690 RSD
Cena sa PDV-om:1.408 RSD
Brend: JOICO
Joico Vero K-PAK linija boja ima sposobnost da dubinski obnovi, zaštiti i oboji vašu kosu zahvaljujući Trans-Cuticle Delivery sistemu ™. Ovaj sistem omogućava brže i dublje prodiranje molekula boje, što daje živopisne boje koji traju i traju. Na zdravoj kosi boja je postojanija. Medjusobno k..
2.070 RSD
Cena sa PDV-om:1.725 RSD
Brend: JOICO
JOICO Vero K-PAK Developer je nežni kremasti hidrogen formulisan sa skualenom (hidratantno sredstvo). Pomaže u održavanju nepromenjene strukture kose u procesu bojenja. Dostupne jačine hidrogena: 10 Volume 3% 20 Volume 6% 30 Volume 9% 40 Volume 12% Karakteristike i prednosti: po..
3.739 RSD
Cena sa PDV-om:3.116 RSD
Brend: JOICO
JOICO Vero K-PAK VeroGlaze je kremasti hidrogen koji ne podiže nivo tona sa niskim pH od 2,7. Karakteristike i prednosti: ima sva pozitivna svojstva palete boja K-PAK Color omogućava promenu tona bez podizanja prirodnog nivoa boje kose osvežava dužinu i krajeve kose tonira prethod..
3.739 RSD
Cena sa PDV-om:3.116 RSD
Brend: Matrix
Matrix Color Sync demi permanentna boja, najbolje je koristiti kako bi se uskladio, produbio ili promenio ton prirodne boje kose. Boja je dugotrajna (4-6 nedelja) te ostavlja malu ili nikakvu vidljivu liniju između obojene i prirodne boje kose. Za savršeno sjajnu kosu bez amonijaka!..
1.850 RSD
Cena sa PDV-om:1.542 RSD
Brend: Matrix
Matrix So Color Beauty Extra Blonde permanentna boja za kosu pruža: - Ultra neutralizaciju za uporne pigmente. - Sadrži unapred podešene tonove i baze za kompenzaciju prirodnih pigmenata i patentiranog kompleksa CERA Oil, koji obnavlja stanje kose dajući joj dugotrajnu boju i sjaj. - Podizanje i ..
1.850 RSD
Cena sa PDV-om:1.542 RSD
Prikazuje se 1 do 18 od 49 (3 strana)